Kargo

Sierra Nevada AtlasGlobal’in eski uçağını kargoya çevirecek

Fatih ve Eren Özmen’in sahip olduğu Sierra Nevada şirketi, sivil havacılıkta yeni bir adım atıyor. Amerikan Federal Havacılık Otoritesi FAA’den yetki alan Sierra Nevada, en son AtlasGlobal Havayolları’nda TC-AGI tescili ile uçan Airbus A321 yolcu uçağını kargoya çevirecek.

Uçağın kabini sökülüp kargo konteynerlerine uygun hale getirilecek. Ayrıca uçağın sol tarafına gövde kesilerek bir kargo kapısı takılacak. Bu konuda Sierra Nevada şirketi Sine Draco Aviation Development şirketi ile ortak çalışıyor.

Sine Draco şirketi geçen yıl AtlasGlobal’in uçuşlarını 14 Şubat’ta durdurmasının ardından boşa çıkan uçaklardan 1999 model, MSN963 imalat numaralı TC-AGI tescilli uçağı satın almıştı. Prototip olarak adlandırılan test uçağı için çalışmalara başlamıştı.

Uçak, 1999’da ilk uçuşunu yaptıktan sonra Japon All Nippon Airways’e teslim edilmişti. 2006’da uçak Türkiye’ye gelmiş Inter Havayolları’nda ardından AtlasGlobal tarafından kullanılmıştı. 2010’da Onur Air’e geçen uçak, 2016’da tekrar AtlasGlobal’e dönmüştü.

AtlasGlobal’in iflas etmesiyle birlikte uçak finansal kiralama şirketi tarafından alınmış ve N668SD tescili ile ABD’ye götürülmüştü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu