Uçuş Tüyoları

Uçakta bebek maması var mı?

Kucağınızda bebeğiniz ile uçuyorsunuz. Sıvı kısıtlamaları nedeniyle yanınıza yeteri kadar yiyecek alamamaktan korkuyorsunuz. Ya bebeğiniz aç kalırsa? Ne yapacaksınız?

Bebekle uçak yolcuları bir çoğumuz için kabustur. Ancak alacağınız önlemler ile bu kabusu atlatmak çok da zor değil. Akla gelen sorulardan biri de bebeğinizin maması. Sıvı kısıtlamaları bebek mamalarını kapsıyor mu? 

Öncelikle bu sorunun cevabı hayır. Yanınıza 100 ml’lik şişelere gerek kalmadan istediğiniz miktarda bebek maması alabilirsiniz. Yapacağınız tek şey bunları x-ray yani röntgen cihazından geçirmek. Onun dışında güvenlikte izin verilen sıvılardan biri de bebek mamaları.

Sonrasında uçağa bindiniz. Örneğin iştahlı bir bebeğe sahipsiniz. Ya mama uçakta yetmezse? “Çocuğum aça kalır mı” diye düşünebilirsiniz. Bebek maması, uçuşlarda özel yemek kapsamında yer alıyor. Yani vejeteryan veya glutensiz yemek gibi özel talep ile yükletmeniz mümkün.

24 SAAT ÖNCE BİLGİ VERİLMESİ GEREKİYOR

Yolcuların uçuştan en az 24 saat önce bu mamayı havayolu şirketlerinin rezervasyon merkezlerini arayarak uçaklara yükletmeleri mümkün. 24 saatten az kalan sürelerde havayolu şirketi yüklemenin garantisi veremeyebiliyor. Bu noktaya dikkat etmekte fayda var. Özel bebek mamasının havayolu için kodu ise BBML. Bu kod hem biletinize işleniyor hem de bebek maması çocuğunuzun önüne geldiğinde ikram tepsisinde bulunuyor.

İÇİNDE NE BULUNUYOR

Cam kavanozda sunulan memelerin içinde meyveli ve sebzeli seçenekler yer alıyor. Hepsi uluslararası standartlara sahip markalardan seçiliyor. Özel yemek talebinde bulunmayan yolcular için uçuşlarda kısıtlı miktarlarda bebek maması yüklenebiliyor. Bu tür durumlarda lütfen talebinizi kabin memurlarına söylemeniz gerekmekte. Bazen yoğun talep nedeniyle bebek mamaları bitmekte. Bebek maması, havayolları tarafından minik yolculara ücretsiz olarak veriliyor.

Tabi ki bu durum, ikramı ücretsiz sunan havayolları için geçerli. Düşük maliyetli havayollarında ise bu durumun geçerli olmadığını hatırlatmakta fayda var. Yani mamanızı yanınıza almayı unutmayın.

BEBEKLİ YOLCULAR İÇİN ÖZEL KOLTUKLAR AYRILIR

Havalimanında kontlarda check-in işlemi yaparken bebeğinizin olduğunu ve önde oturmanız gerektiğini görevliye hatırlatın. Kabin girişinde, sağ, sol veya uçak tipine göre orta koltukların önünde pusetleri kullanabilirsiniz. Böylelikle uçuşunuz daha rahat geçecektir. Pusetleri kalkış ve inişte kullanamayacağınızı hatırlatmakta fayda var.  Türbülans durumunda ise bebeğinizin emniyet kemerini takmayı unutmayın.

Bazen tüm yolcu uçaklarında bebek puseti olmayabiliyor. Bu durumda bebeğiniz  Bebeğinizin altını değiştirirken uçak tuvaletlerinde bulunan duvara monteli raftan yararlanabilirsiniz.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Tolga bey uçaklarda bulunan tıbbi malzemler ile ilgili bir video, haber yapabilir misiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu