Havayolları

THY bu yıl 3 A350 teslim alacak

Türk Hava Yolları, 2021’i 3 Airbus A350 teslimatı ile kapatacak. Yılın ilk A350 teslimatı, TC-LGC’nin İstanbul Havalimanı’na inişi ile gerçekleştirildi. THY’nin kalan uçaklar konusunda nasıl bir teslimat sürecinde olacağı ise soru işareti. THY’nin toplam 25 adet A350-900 siparişi bulunuyor.

Koronavirüs salgını öncesinde yapılan planlamaya göre, THY 25 adetlik A350 siparişinde ilk 5 uçağı 2020 içinde teslim alacaktı. Mart 2020 için planlanan ilk uçak TC-LGA’nın filoya katılışı aylarca ertelendi.

Bu süreç içinde fabrikadaki imalat akışını bozmayan Airbus ise THY için diğer uçakların üretimini sürdürdü. TC-LGA, LGB ve LGC fabrikadan çıktıktan sonra uzun süre Fransa’da şirketin ana merkezi Toulouse ve Terbes Havalimanlarında bekletildi.

SESSİZ SEDASIZ TESLİMAT

İlk iki uçak THY tarafından geçen yıl ekim ayı sonu ve kasımda teslim edildi. Ancak geçmişte yeni uçak tipi için özel tören düzenleyen, farklı pazarlama çalışmaları yapan THY A350’ler için sessiz kaldı. Uçakta Boeing 787’lerde deki business class koltuklarının devam ettirilerek kullanılması ise yolcular açısından hayal kırıklığı oldu.

İlk iki uçak THY tarafından yoğun olarak Filipinlerde Manila seferlerinde kullanıldı. Bu sabah gelen TC-LGC’yi önümüzdeki günlerde TC-LGD ve LGE tescilli uçaklar izleyecek. Böylelikle THY 2021’i sadece 5 A350 ile tamamlayacak.

UZUN MENZİLLİ

THY’ye uzun menzilde Rolls Royce imalatı Trent serisi motorlarıyla yüzde 25 yakıt tasarrufu ile önemli bir avantaj sunan A350 yolcu uçaklarında 32 adet business ve 297 adet de ekonomi sınıfı koltuk bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 4. A350 olacak TC-LGD yer testlerine başladı, yakında ilk uçuşu gerçekleşir. 5. uçak TC-LGE de henüz motorları takılmamış halde, üretim bandından çıkmış halde. Burada ilginç olan Boeing Dreamliner (789’lerin) durumu: 15. uçak olan TC-LLP uzunca bir süredir (Temmuz 2020’den bu yana) Seattle’da bekletilmekte. Bu kadar zamandır niye teslim alın(a)madı? Acaba bir sale and leaseback işlemi için mi çalışılmakta? Ayrıca, kesin olarak bilinen, üretim hattında (çeşitli evrelerde) 4 tane daha TK için 789 “hazırlanmakta”…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu