Yazarlar

Kendi kanatlarımla uçmak…

Tolga ÖZBEK

Benim için havacılık ve habercilik hep iç içe oldu. 30 yıl önce henüz 15 yaşındayken ilk yazım bir havacılık dergisinde yayınlandı. Bir yıl sonra da planör ile yalnız uçarak A brövemi aldım.

1994’te profesyonel oldum. Bir havacılık dergisi çıkardım. 1996’da Hürriyet Gazetesi’nde ilk sektörel havacılık sayfası, 1997’de Türkiye’nin ilk havacılık programının yapım ekibinde yer aldım.

2000 yılında özel pilot lisansı, 2002’de de Ticari Pilot Lisanslarına sahip oldum.

Bazen hayat yolculuğunda yeni bir yol ayrımına gelirsiniz ve kendi yolunuzu çizmek isterseniz. Benim için de yol ayrımı geldi.

Şimdi yeni bir uçuşa çıkıyoruz. Kendi kanatlarımla uçmaya başlayacağım.

YENİ BİR İÇERİK

Artık her yerden haber bombardımanına tutuluyoruz. Ajanslar, kopyala-yapıştırlar derken tolgaozbek.com‘da sizlere farklı bir bakış sunmayı hedefliyoruz. Daha çok özel habere, daha detaylı analizlere buradan ulaşacaksınız.

Havayollarından savunma sektörüne, genel havacılıktan sportif havacılığa, simülasyondan hobiye uzanan geniş bir bakış açısıyla sizlerle birlikte olacağız.

Sitemiz kadar videolarımızla da sizlerle birlikte olacağız. Yeni projelerimiz yolda.

Yeni bir uçuşa çıkıyoruz… Bizimle uçmaya hazır mısınız?

Coronavirüsün hızla yayılmasıyla birlikte bir çok ülke seyahat sınırlamaları getirdi.

UÇAKLAR 14 GÜNLÜĞÜNE DURACAK MI

Ne SARS, ne ekonomik kriz, ne de 11 Eylül… Havacılık dünyası en büyük krizini yaşıyor. Havayolu uçakları tek tek yere iniyor. Havalimanları boşalıyor. Sektörün gücü bu kadar ağır bir krizi kaldırmaya yetmez. Koronavirüsü krizi bu şekilde gitmesi durumunda önümüzdeki günlerde tüm uluslararası uçuşlar durabilir. 

Eğer hastalık kontrol altına alınacaksa büyük zararlara rağmen bu yapılmak zorunda. Yoksa kriz giderek daha derinleşecek. İnsanlığın geleceğini tehdit edecek.

Kaç havayolunun batabileceği, ne kadar çalışanın işsiz kalabileceğini tahmin etmek bugünden çok zor. Herkesin beklentisi bu kabustan hızla ve sağlıkla uyanabilmek. 

yangın söndürme uçağı cl215

YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI NE OLACAK

Yaz sezonunda aklıma gelenlerden biri de orman yangınları. Geçen yıl gerçekten çok talihsiz bir tartışma yaşamıştık. Orman Bakanlığı ve Türk Hava Kurumu arasındaki CL-215 yangın söndürme uçakları iki tarafı da yıpratmıştı.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında THK’ya kayyum atandı. Kayyum yönetimi, kurumu küçültmek, ayakta durdurmak için uğraşıyor. Bir çok tartışma yaşanılıyor. Konuşulanlardan biri de CL-215 uçaklarının THK envanterinden çıkartılması. Hatta hurda fiyatına satışın bile konuşulduğu kulağımıza ulaşıyor. Pilotları ise maaşlarını alamadıkları için istifa etti. 

Umarım bunlar doğru değildir. Uçaklar belki THK değil ama farklı bir yapıda elde tutulur. O tecrübeyi kazanmış pilotlar, bakım ekipleri tekrar göreve gelir.

Ben hiç bir şeyin yanan bir ağaçtan daha değerli olduğuna inanmıyorum…

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Hayırlısı beklediğinden çok daha iyisi olsun. Dilerim daha da büyüyerek ilerleyip en anılır duayen olursun.

  2. Sevgili kardeşim Tolga, Allah bana ömür verdiği sürece senin yanında olmaya devam edeceğim. Sen dürüst ve doğru bir insansın. Yeni çıktığın bu yolda başarılı olacağından eminim.

  3. Tolga kardeşim yeni rotanda başarılı olacağına inancım tamdır. Elimden geldiğince senin kolunda olmaya devam edeceğim. Kolaylıklar dilerim.

  4. Sevgili Tolga Özbek….Henüz küçük bir çocukken sizin yaptığınız televizyon programlarını izlerdim, gazete haberlerini okurdum. Yıllar geçti ve ben de gazeteci oldum. Yayınlarınızı büyük bir ilgi ile takip ediyorum. Kendi kanatlarınızdaki uçuşunuzda başarılar diliyorum.

  5. Devrem çok mutlu oldum. Heyecanını içtenlikle paylaşıyorum. Yolun açık olsun. Bu iş olacaksa senin elinden çıkabilirdi zaten.

  6. Tolga Bey,

    Çıktığınız bu yolculukta size başarılar dilerim. İnşallah yerli yabancı herkesin referansı olan bir site olur.

  7. Sitenin tasarımı ve içeriği çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Uuzn zamandır her gün sabırsızlıkla http://www.tolgaozbek.com‘a girip mavi ekranı görüyordum. Beklediğimize ve sabrettiğimze değmiş. Yazar kadronuzla güzel işler çıkartacağınıza da eminim. Tekrar hayırlı olsun. Başarılar dilerim.

  8. Tolga kardeşim,
    Başarılarının artarak devamını dilerim. Senin gibi dürüst, akıllı, bilgili ve mesleği ile ilgili tarafsızca profesyonel yaklaşım yapabilen insanlara çooook ihtiyaç var. Biliyorsun zaten her zaman destek, tam destek. Bu arada sayfa güzel olmuş. Sadelikten şaşma ve site içi navigasyona çok önem ver. Allah yolunu açık etsin kardeşim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu