Kargo

THY Kargo uçağının iniş takımlarında uçtu

Hollanda basını dün Maastrich Havalimanı’na kargo uçağının iniş takımında bulunan kaçak yolcunun Türk Hava Yolları’na ait kargo uçağında tespit edildiğini duyurdu.

Dutchnews.nl portalındaki bilgilere göre, dün olayın yaşandığı saatlerde Nairobi’den Londra Stansted Havalimanı’na oradan da Maastrich Havalimanı’na sefer yapan tek uçağın THY’ye ait A330 tipi TK6305 sefer sayılı uçak olduğu belirtildi.

Güvenliği ile ön plana çıkan Londra Stansted Havalimanı’nda uçağın iniş takımlarına kaçak olarak saklandığı tahmin edilen kişinin 16 yaşında Kenyalı bir çocuk olduğu açıklanırken, iniş sonrasında Kenyalı kaçağın hipotermi nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve bilincinin halen kapalı olduğu belirtildi.

Hollanda ve İngiltere basınında 16 yaşındaki çocuğun pandemi döneminde yolcuların çok sıkı önlemlerle uçağa binebildiği kurallara rağmen tüm güvenlik önlemlerini aşarak Londra Stansted’da nasıl uçağa ulaşabildiği gündeme oturdu.

Londra’daki uçağa kaçak olarak geçiş hikayesinin Kenyalı çocuğun vereceği ifade ile açıklığa kavuşması bekleniyor.

Londra’dan Maastricht’e yapılan uçuşun kısa sürmesi ve düşük irtifada yapılmasından dolayı kaçak yolcunun hayatta kalabildiği belirtilmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu