Tolga Özbek

THY fabrika ayarlarına dönüyor

Ocak ayının başından itibaren sinyalleri çok güçlü gelen İlker Aycı’nın gidişi, geçtiğimiz günlerde istifa ve yerine Ahmet Bolat’ın atanması ile tamamlandı. Şimdi THY ve 17 iştirakinin kokpitinde “Sorumlu Kaptan Pilot” olarak Prof. Dr. Ahmet Bolat var. 

Yapılan ilk icra kurulunda alınan ilk karar ‘fabrika ayarlarına dönüş’ oldu. Son dönemdeki tayinler durduruldu, atamalar gözden geçiriliyor. Bazı eski çalışanlar dönmeye başladı. Satranç hamleleri gibi stratejik adımlar arka arkaya gelecek.

Hak eden, bilgisiyle, donanımıyla öne çıkanların içleri rahat. Gruplaşanlar, yönetimi kitleyenler ise bekliyor. Her an icradan bir karar çıkabilir. 

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın önünde zorlu bir yol var. İki yıldır salgın ile ekonomik olarak dünyadaki tüm havayolları gibi ciddi zorlanan THY uzman ellerde yürümek ve hızlanmak zorunda.

Ahmet Bolat’ın hemen yanında, yetkileri geçmişte tırpanlanan ama şimdi tekrar genel müdür yetkilerine kavuşan Bilal Ekşi var. İlk adım, nisan ayında yapılacak genel kurula kadar geçecek süreç.

Bu hareketli günlerde THY’de görev yapmış veya çalışan, kimle konuşsam seslerindeki rahatlamayı hissettim. İşlerin kolay olmayacağını hepsi söylüyor ama yapılamaz da değil kuşkusuz.

Gelene ağam, gidene paşam diyenleri de Ahmet Bolat çok iyi biliyor. 

Geçtiğimiz günlerde de yazdığım gibi THY’de nasıl göreve geliyorsan, öyle gidiyorsun

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu