Genel HavacılıkHaberlerNecdet GürsoyYazarlar

Ankara yangınına Ateş Kuşları desteği

Türk Hava Kurumu’nun CL-215 tipi yangın uçakları yapılan modernizasyon sonrası önceki gün Ankara’da çıkan yangının söndürülmesinde aktif görev aldı.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Hurdacılar Sanayi Sitesi’nde araç lastikleri ve atıkların bulunduğu alanda büyük yangında, geçtiğimiz hafta deneme uçuşlarını tamamlayan bir THK uçağı da görevlendirildi.

Ankara, Etimesgut ve Sincan itfaiye ekipleri ile AFAD, OGM, THK, DHMİ, EGM ve jandarma ekiplerince yoğun şekilde müdahale edilen yangına, Türk Hava Kurumu’na ait bir adet CL-215 tipi yangın söndürme uçağı da dâhil oldu.

Ateş kuşu söndürme operasyonunda

5500 litre su taşıma kapasitesine sahip olan ve kamuoyunda “Ateş Kuşları” olarak bilinen THK uçağı, Kurtboğazı barajından aldığı suyla yangına müdahale ederek, kritik bölgelere sıçramalara karşı önlem çalışmasında bulundu.

THK bünyesinde hâlihazırda 9 adet olan CL-215 tipi yangın uçakları Türkiye’deki en kapasiteli yangın söndürme uçakları olarak biliniyor. Geçtiğimiz hafta itibariyle 4’ü aktif edilen söndürme uçakları her türlü afete karşı hazırda bekletiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu