Tolga Özbek

Seyircisiz hava gösterisi olur mu?

Dünyada çok farklı ülkelerde havacılık fuarlarına-gösterilerine uzun yıllardır gidiyorum. Bizler için bu organizasyonlar ciddi birer haber kaynağıdır. Bir yandan yenilikleri takip ederiz. Bir yandan görüşülecek, merhaba denilecek yüzlerce kişi vardır… 

Ya bu organizasyonlar olmasa? İşte bu yıl neredeyse hiç bir organizasyon yapılmadı. Ülkemizde, yurtdışında domino taşı gibi organizasyonlar iptal edildi. Uçağa hasret kaldık dese yeri…

Nasıl hayatımıza Zoom girdiyse, “webinar” kavramı oturduysa, Sivrihisar Havacılık Gösterileri de aksine iptal edilmedi. Seyircisiz de olsa yapıldı. Sosyal medyadan canlı yayına çıkıldı. Onlarca TV kanalının bağlantı gerçekleştirildi. 

Bir gün önce yoğun fırtına, gösteri sırasında küçük bir kaza derken o yayın televizyon kanalları ile milyonlarca kişiye ulaştı. Belki de Sivrihisar Havacılık Gösterileri Oskosh’un, Farnborough Air Show’un Air Tatto’nun yapamadığını gerçekleştirdi. 

Çölün ortasında bir havacılık vahası oluşturan Ali İsmet Öztürk’e, Sivrihisar Havacılık Kulübü’ne, gösteri yapan pilotlara, uçaklarına bakan teknisyenlere, hava trafik kontrolör ekiplerine ve tüm gönüllülerin oluşturduğu dev aileye sonsuz teşekkürler…

HAVA KUVVETLERİ’NİN 110’UNCU YAŞI

2021 yılı, Türk Hava Kuvvetleri’nin 110’uncu kuruluş yıldönümü. Aynı zamanda da SOLOTÜRK’ün 10’uncu yaşı… Malum 15 Temmuz sonrasında temizlik, ardından yeniden yapılanma derken bu gün Türk Hava Kuvvetleri dünyanın dört bir tarafında görevde.

Halkımız ve tüm dünya, dünyanın ilk kuvvetlerinden olan Türk Hava Kuvvetleri’nin gücünü bir kez daha görebilmesi için önemli bir fırsat var.

Türk Hava Kuvvetleri, Genelkurmay Başkanlığı veya Milli Savunma Bakanlığı bu konuya el atmalı. Sağlık durumu el verirse seyircili veya Sivrihisar’da bugün olduğu gibi sadece canlı yayınla gösteri yaparak gücünü tüm dünyaya bir kez göstermeli.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu