Haberler

TALPA seçimlerinde yeni yönetime karşı eski yönetim

Türkiye’de sivil havacılık açısından çok önemli bir yere sahip Türkiye Havayolu Pilotları Derneği’nde (TALPA), yeni başkanını 23 Aralık’ta İstanbul Bakırköy Titanic Port Hotel’de yapılacak Olağan Genel Kurul ile seçecek.

Halen TALPA Başkanlığı’nı sürdüren Kaptan Pilot Hüseyin Murat Ersoy beyaz liste ile yeniden adaylığını açıkladı. Karşısında ise 2016-2018 arasında TALPA Başkanlığı’nı yapan Kaptan Pilot Ayhan Günal var.

Üç yıl önce Ersoy ve Günal karşı karşıya gelmişti. Ersoy 504 oyla Günal’ı geçerek başkanlığı almıştı.

Ersoy Beyaz Liste ile yarışıyor

Kaptan Pilot Ersoy, 3 yıl önce genç bir kadro ile yönetimi geldiklerini belirterek bu süreç içinde sektörde yaşanan değişikliklere dikkat çekti:

“Göreve başladığımız ilk günden itibaren büyük bir motivasyon ile başlayan çalışmalarımız bu güne kadar ivmesini ve heyecanını hiç kaybetmeden tüm yönetim ve denetim ekibi olarak bir bütün ve büyük bir uyum içerisinde devam etti. Geçtiğimiz üç yıllık dönem Türk ve Dünya Sivil Havacılığında çok önemli gelişmelere sahne oldu. TALPA yönetimi olarak bu süreçlerde havacılık sektörünün Ulusal ve Uluslararası paydaşları ile sürekli artan bir iletişimle meslektaşlarımız için en iyiyi ve en doğruyu sağlama çabası içerisinde olduk.

Ulusal sivil havacılığımızdaki tüm meslektaşlarımızı kucaklayan ve TALPA çatısı altında birleştirmeyi hedefleyen anlayışımız, tüm havayolu şirketlerimizdeki üye sayımızın her geçen gün artmasıyla meslektaşlarımızdan olumlu karşılık bularak bugünkü noktaya ulaşmıştır.

Aynı kararlılık ve sorumlulukla, TALPA 12. Genel Kurulunda yine “GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZ” mottosu ile TALPA Yönetimine, tüm havayollarımızın temsil edildiği geniş tabanlı bir yapı ile tekrar aday olduğumuzu siz değerli üyelerimiz ve kamuoyu ile aynı heyecanla paylaşmaktayız.

Bizler tek meslek çatımız olan TALPA’yı birlik, beraberlik ve sağduyu içerisinde bugün getirmeyi başardığımız noktadan daha ileriye taşımak için yeniden göreve talibiz.

Önümüzdeki dönemde en büyük hedef, mesleğimiz için çok temel ve eksikliği duyulan önemli kazanımları elde etmek olacaktır. Bugüne kadar oluşturmuş olduğumuz yapı ile bu hedeflere ulaşmada başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Dinamik, yenilikçi, atılımcı ve olumlu bir yaklaşımla başlattığımız dönüşüm, hepimiz için yine ‘EN İYİ’ye odaklanarak devam edecektir. Bugüne kadar olan desteğiniz ve bizlere yön gösteren paylaşım ve katkılarınız için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. TALPA’nın yakaladığı bu sinerjinin devam etmesi için 23 Aralık’taki Genel Kurulumuzda BEYAZ LİSTEYE desteklerinizi bekliyoruz.

Günal’ın hedefi Mavi Liste ile yeniden yönetime talip

Kaptan Pilot Ayhan Günal ve ekibi, TALPA yarışına mavi liste ile yer alıyor. Yeniden yönetime talip olan Mavi Liste, “Bu davet bizim” başlığı ile bir mektup yayınladı:

Değerli TALPA üyesi,2016-2018 Yılları arasında siz değerli meslektaşlarım ile birlikte TALPA yönetiminde görev aldık. Görev aldığımız bu dönemde ilklere imza attığımız gibi, mevcut sorunlara da çözümler ürettik. Üzülerek söylemem gerekiyor ki son 3 yılda yaşanan ve bizi sektörel olarak derinden etkileyen başta pandemi olmak üzere farklı sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kaldık.

Ne yazık ki sorunlarımıza her gün bir yenisi ekleniyor ve katlanarak büyümeye devam ediyor. Örneğin; Maddi kayıplarımız , ağırlaşan çalışma şartlarımız, genç meslektaşlarımızın büyüyen eğitim borçları gibi bu ve buna benzer bir çok başlıkta toplayabileceğimiz sıkıntıları görmezden gelemeyiz.

Ancak, unutmamak gerekir ki bu sorunların çözümü; Kararlı vegüçlü bir iradeden yani “BİZ” olmaktan geçiyor. Sadece pilotlar değil havacılığın tüm bileşenleri ile ortak hareket etme yetisini yeniden kazanmamız gerekiyor. İşte bu sebeple ben, arkadaşlarım ve özellikle sizlerin desteği ile TALPA 12. OLAĞAN GENEL KURULUNDA MAVİ LİSTE olarak tekrar aday olmaya karar verdik.”

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu