Havayolları

Rus Azur İstanbul Havalimanı’na uçuyor

Novosibirsk Tolmachevo Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan ZF- 269 sefer sayılı uçak 170 yolcusu alarak İstanbul Havalimanına saat 20.30 sıralarında indi.

Uzun süre aradan sonra Sibirya’dan Türkiye’ye yapılan ilk seferle İstanbul Havalimanı’na ulaşan yolcular, pasaport işlemlerinin ardından bagajlarını aldı.

Yolculardan Kira Lisa, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilk kez İstanbul’a geldiğini ve çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler açısından seferlerin iyi olacağını ifade eden Lisa, “Türkiye’yi seviyorum ve burada zaman geçireceğim için mutluyum. Türkiye’de görmekten mutluluk duyacağım birçok yer var. İlk kez gelmeme rağmen İstanbul’da olmaktan memnun olacağımı düşünüyorum. ” dedi.

Rusya’da yaşayan Kubilay Han Sungur ise eskiye göre çok daha kolay bir yolculuk geçirdiğini söyledi. Uçak için bileti zorlanmadan bulabildiğini kaydeden Sungur, “Daha önceki gelişlerimde bir günüm yolda geçiyordu. Şimdi direkt gelince 6 saat sürüyor.” diye konuştu.

Novosibirsk-İstanbul arasındaki tarifeli seferlerin perşembe ve cuma olmak üzere haftada iki frekans olarak planlandığı öğrenildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu