HaberlerHavayolları

Moskova’da THY’nin CIP salonunun ‘kırık tuvaletleri’ ve alınamayan business biletler

Türk Hava Yolları’nın Moskova Vnukovo Havalimanı’nda bulunan CIP Özel Yolcu Salonun’nda kırık tuvalet, genel olarak düşük temizlik standartları yolcu şikayetine neden oluyor.

THY’nin özel yolcu programı Elite Plus üyesi olan İş adamı Mustafa Ezici, yaşadığı sorunu sitemizle paylaştı:

“THY’de her yıl binlerce mil uçuş yapan, yoğun olarak da business class kullanan, 002023457 numaralı Elite Plus üyesi yolcuyum. THY uçtuğumuz mil karşılığında yılda iki ke bizlere ücretsiz olarak business class’a upgrade (yükseltme) hakkı veriyor. 

Gazipaşa’dan İstanbul aktarmalı yapacağım Moskova uçuşu için bunu kullanmak istedim. Dönüşü de Moskova-Antalya olarak planladım.

Ancak gidişte İstanbul’a kadar ekonomi uçtum. İstanbul Havalimanı’nda hakkım olan ücretsiz upgrade yapıldı ve business olarak Moskova’ya devam ettim. Bu arada İstanbul Havalimanı’nda yer hizmetlerinde çalışan personelin yolcu memnuniyeti için büyük çaba gösterdiğini belirtmek isterim.

Türkçe bilen personel yok

Dönüş için 8 Ocak 2024’te Moskova Vnukovo Havamlimanı’na geldim. Ne kontuarda ne de bilet satıştaki Rus personele durumu anlatabildim. Havalimanında ne İngilizce bilen personel var, ne de bir Türk personel.

Uçakta 16 business koltuktan sadece 6’sı doluydu. Buna rağmen hakkım olmadığı belirtildi. Business koltuğu verilmedi. 

Mille business class’ta uçmak istedim. Bu işlemi de yapamadım. 30 Ocak’a kadar geçerli millerim ne yazık ki kullanamadan yanacak.

CIP’in kırık tuvaletleri

Daha sonra THY’nin özel yolcu CIP Salonu’na geçtim. Tuvaletlerin durumu çok kötüydü. Hem temiz değildi. Hem de kırık olan tuvalete oturduğumda etim araya sıkıştı ve büyük bir acı yaşadım.

Şikayetimi görevlilere bildirdim ancak ne yazık ki personel duruma ilgisiz. THY açısından Moskova uçuşları çok önemli. Ciddi bir potansiyel var. Ancak düşük hizmet kalitesi, yüksek fiyatlar Antalya ve etrafında yaşayan Rus iş adamları tarafından da şikayet konusu”

THY’nin ciddi business potansiyeline sahip merkezler için özel yolcu salonu açılışı için ilk nokta olarak Moskova seçilmişti. THY ikram ortağı Do&Co ile birlikte Moskova Vnukovo’daki salonu 2014’te açmıştı.

Açılış ve kısa süreli Do&Co ile birlikte yapılan operasyon sonrasında THY yoluna kende işletmesinde devam ediyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu