Fuar

Sivil havacılık eğitimi IFTE’de masaya yatırılıyor

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık eğitim fuarı IFTE, 3 Mayıs’ta açılıyor. Üç gün sürecek organizasyonda eğitim veren şirketler, geleceğini havacılıkta görenlerle bir araya gelecek.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gerçekleştirilen fuar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) yanı sıra Türk Hava Yolları, Pegasus, SunExpress, TUSAŞ gibi şirketlerin ve çok sayıda uçuş okulunun desteği ile yapılıyor.

Organizasyonun altın sponsoru da Isparta merkezli çok sayıda pilot yetiştiren Er-Ah Uçuş Okulu.

Fuara giriş ise ücretsiz.

Ulaşım için metro hattı devrede

Fuara gelecekler, metro hattını kullanıp son durak olan Atatürk Havalimanı durağında inebilir. Ayrıca kendi araçları ile fuara gelecekler ücretsiz olarak hizmet veren Atatürk Havalimanı katlı otoparkını da kullanabilir.

IFTE Fuarı hakkında bilgi veren organizatör Alfa Fuarcılık Genel Koordinatörü Murat Herdem, ilki 2013’te yapılan ancak 2018 yılından sonra araya giren salgın nedeniyle gerçekleştirilemeyen IFTE’nin geçen yılın ardından yine Atatürk Havalimanı’nda kapılarını açtığını söyledi.

Herdem, özellikle havayoluna olan talepteki yoğun artış buna bağlı olarak istihdam açığının olduğu dönemde fuarın sektör için önemine vurgu yaptı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu