Finans

Hitit halka arz için SPK’ya başvuru yaptı

Türkiye’nin havacılık teknoloji yazılımında en büyük ihracatçısı olan Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş., (Hitit) halka arz için ÜNLÜ & Co danışmanlığında resmi adımı atarak Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu.

Pandemi döneminde de büyümesini sürdürerek havacılık teknolojileri yazılımlarının dünyadaki önde gelen şirketlerinden olan Hitit, 1994 yılından bu yana havayolu taşımacılığının seyahat sektörü ile kesiştiği alanlarda teknolojik çözümleri sunuyor.

Hitit, başta havayolu şirketleri olmak üzere, havayolu ve seyahat sektörüne Crane markası ile yeni nesil havayolu ve seyahat çözümleri sağlıyor. Yazılım teknolojisiyle dünyada 5 kıtadan 38 ülkeden 48 uluslararası havayolu firmasının operasyon ve teknoloji yazılım süreçlerini yürüten Hitit’in Crane yazılımları 290 havalimanında ve 4000’e yakın seyahat acentesinde kullanılıyor.

Hitit Kurucu Ortaklarından ve Yönetim Kurulu Başkanı /Genel Müdürü Nur Gökman “Bundan 27 yıl önce sektörün ihtiyaçlarından yola çıkan iki öncü kadın mühendis olarak kurduğumuz Hitit, bugün havacılık deneyimli yaratıcı beyinleri ve parlak Türk mühendislerinin ürettiği teknoloji yazılım firması olarak geliştirdiği yenilikçi çözümlerle dünya devleri ile rekabet ediyor.“ dedi.

Sektörde pek çok ilke imza atan Hitit, yoluna başladığı ilk ürünü olan sadakat programını dünyanın en çok tercih edilen çözümü konumuna getirdikten sonra havacılık ve seyahat teknolojilerinin bütün alanlarında yazılım çözümleri üretmeye odaklandı.

Uluslararası havayollarının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen çözümleri üreterek, sektöründe küresel piyasalarda tek noktadan tüm hizmetleri verilebilen bir konseptin öncü firmalarından biri haline geldi.

Bu başarı ivmesini, pandemi döneminde de sürdüren Hitit, bu dönemde müşteri sayısını yüzde 38, faaliyet gösterdiği ülke sayısını yüzde 43 arttırdı.

Şirket aynı zamanda, kargonun tüm süreçlerine bütünlüklü bir çözüm sunan kargo yazılımıyla da sektöre, hizmet ihracatında değer kattı.

Hitit Genel Müdürü Nur Gökman, “Son 15 yıldır erişilebilirliğin zirvede olduğu ve inovatif teknolojilerin havacılık ve seyahat işletmeleri için yeni fırsatlar sunduğu heyecan verici bir dönemin içinden geçiyoruz. Biz, her yıl büyüyerek, uluslararası havayolu taşımacılığı gibi çok komplike ve yüksek regülasyonlara sahip bu alanda azimli Türk mühendis ve uzmanlarının parlak beynini ve fikirlerini dünyaya taşıdık. Amacımız, yeni yatırımlarla havacılık sektörüne ilave yenilikler getirerek, yeni pazarlarda yatırımcılarımızı da yanımıza alarak daha da büyümek” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu