Bakım

UTED’ten ‘lisansiyer’ açıklamasına tepki

Dün Yükseköğretim Kurulu tarafından Uçak Bakım Mühendislerinin yaptığı unvan itirazına ‘lisansiyer’ unvanı verilmesi kararı almıştı. Bu gelişmelere Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) bir açıklama yaptı. UTED, YÖK’e  “Bu aklı evveller okkalı bir tebriği hak ediyor” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA

“Uçak Bakım Mühendisliği” için yapılan itirazı anlamayan ve hala başvuruyu “Uçak Mühendisliği” müfredatı ile karşılaştıranlar ya bunu kasten yaparak suç işliyor ya da anlama kıtlığı çekiyor.

“Lisansiyer” olarak verilen yeni unvanı iyi niyetimizle değerlendirirsek; yapılan başvuruyu anlamakta sorun yaşayan ve üniversitelerimizde görev yapan akademisyenlerimizle küresel ölçekte neden katma değer sağlayan bilim üretemediğimizi anlayabiliriz. 

Bu yaklaşımda olanların kafalarını kumdan çıkarmalarını ve havacılık alanında gelişmiş ülkelerdeki havacılık insan kaynağı yapısını, onların mevzuatını ve bu ülkelerdeki havacılık bakım uygulamaları alanındaki mesleklerin müfredatlarını takip etmelerini öneririz.

Bu ülkede “unvan” konusunda yapılan itirazın içeriğini anlamayan veya kavrayamayan “Akademisyen”lerin nitelik olarak yeniden değerlendirilmesini yapacak akademik kurumlarımızın olması ülkemizin gelişebilmesi için de önem arz etmektedir.  

Küresel ölçekte “Endüstri 4.0 Toplum 5.0” gibi yenilikçi yaklaşımlarla toplumsal ve sektörel gelişmeler hedeflenirken, biz hala “12 Eylül ve 28 Şubat” darbe kalıntıları ile tüm dünyada en değerli kaynak olarak kabul edilen “insan kaynağımızı”, geleceğimiz, gençliğimizi ve enerjimizi tüketiyoruz.

Ya bu gençlere hak ettikleri unvan verilsin ya da hepimizin vergileri ile maddi kaynak sağlanan bu okullar kapatılsın.  Gençlerimizin umutları karartılmasın. Bu okullar 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu statülerine geri getirilsin.

“Unvan” sorunu beklenen nitelikte çözülmezse, üniversite sınavlarına girecek gençlerin yeni öğretim yılında YÖK’e bağlı havacılık bakım alanında eğitim verilen 4 yıllık okulları tercih etmemesi yönünde “kampanya” başlatılması dahil her aksiyonu değerlendireceğiz.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu