Fuar

Roketsan’dan İngiltere adımı: DSEI 2023

Türkiye’nin önce savunma şirketlerinden Roketsan, en yeni ürünlerini bugün kapılarını açan DSEI 2023 Fuarı’nda sergiliyor. Londra’da yapılan fuarda İHA mühimmatlarından SUNGUR’a, ATMACA ve TEBER’e kadar farklı ürünler Birleşik Krallık pazarı ile buluşuyor.

Roket, füze ve mühimmat alanlarında Türkiye’nin dünya çapındaki en önemli oyuncusu olan Roketsan, İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen DSEI 2023 fuarına katılıyor.

12-15 Eylül tarihleri arasında kapılarını açan fuarda birçok son teknoloji ürününü sergileyen Roketsan’ın dünyanın en önemli pazarlarından biri olan Avrupa ve Birleşik Krallık’ta iş birliklerine yenilerini ekleme hedefi bulunuyor.

Entegre güç

“Entegre Bir Güce Ulaşmak” temasıyla dünya devlerini bir çatı altında toplayan DSEI 2023’te Roketsan; TRLG-230 füzesini, SİHA’larla birlikte adını dünyaya duyuran Mini Akıllı Mühimmatlar MAM-C, MAM-T ve yeni geliştirilen MAM-L IIR’ı, CİRİT Lazer Güdümlü Füze’yi, HİSAR Hava Savunma Füzelerini, SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi’ni, Uzun ve Orta Menzilli Tanksavar Füze ve Silah Sistemleri UMTAS ve OMTAS’ı, KARAOK Kısa Menzilli Tanksavar Silahı’nı, ATMACA Gemisavar Füzesi’ni ve TEBER Güdüm Kiti’ni sergiliyor.

 

Murat İkinci: İş birliğini artırmak

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, DSEI 2023’e katılımları ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Son dönemde Türkiye ve Birleşik Krallık’ın savunma ve havacılık sanayisindeki iş birliğini artırmaya yönelik önemli adımlar atılıyor. Türkiye’nin roket, füze ve mühimmat geliştirme ve üretim merkezi olarak biz de NATO müttefikimiz Birleşik Krallık ile savunmadaki ortaklığımızı geliştirmek istiyoruz. DSEI 2023’te yapacağımız görüşmelerle bu hedefimizi somut hale getireceğiz.”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu