Bakım

TSI ABD’deki fabrikasını Utah’tan Seattle’a taşıdı

Türk Hava Yolları Teknik ile Kibar Holding bünyesindeki Assan Hanil’in ortak şirketi TSI, 2019’da ABD’de açtığı uçak koltuğu fabrikasını Salt Lake City Utah’tan Washington eyaletindeki Seattle’a taşıdı. Aynı zamanda Seattle, Boeing’in yolcu uçağı imalat ana merkezi.

Geçen yılı değerlendiren TSI Genel Müdürü Suat Sağıroğlu, 2021’de havacılık sektörü toparlanmaya başlarken birçok başarıya imza attıklarını söyledi. TSI, Airbus A321, A350 ve Boeing B787 ve B737 MAX modellerinin hem linefit yani üretimden çıkan hem de retrofit yani koltuk değişimi projeleri için Epianka ve Elesa S model koltuklarını teslim ettiklerini belirten Sağıroğlu, “Utah’taki şirket tesislerimiz dünyada havacılığın merkezi olarak kabul edilen Seattle’a taşındı. Ayrıca dar ve geniş gövdeli uçaklar için üretilen Epianka koltuğumuz da Seattle’daki Boeing showroomlarında potansiyel müşteriler için sergilenmeye başlandı. Bizi gururlandırtan bir diğer başarı da “Uluslararası Yat ve Havacılık Ödülleri”nde Royalux koltuğumuz için en iyi tasarım ödülü oldu. 2022 yılında Royalux’yi tüm uçak şirketlerine sunacağız” dedi.

TSI Genel Müdürü Suat Sağıroğlu

ABD’deki şirket 

Tüm dünyadaki havayollarına ulaşmayı hedefleyen TSI’ın ABD pazarındaki şirketler için kurduğu TSI SEATS Inc. adlı şirketi, Salt Lake City, Utah’ta faaliyetlerine başlamıştı. 2019 sonu itibariyle toplam 130 uçaklık siparişi tamamlayan TSI’ın 2020-2023 yılları arasında sevk edilmek üzere 200’den fazla uçak için kesinleşen siparişi bulunuyor.

Yeni koltuk modelleri

Genel Müdür Suat Sağıroğlu, “2022’ye daha heyecanlı ve daha azimli girdik. Bu yılki en büyük hedefimiz, pazarın ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiğimiz yenilikçi ve etkili çözümlerle yeni koltuk tasarımlarımızı üretmek” dedi.

Merkez Sabiha Gökçen Havalimanı’nda

Kibar Holding’in Assan Hanil, Türk Hava Yolları ve THY Teknik A.Ş. şirketlerinin ortak girişimi ile 2012’de kurulan TSI, EASA ve FAA yetkileri ile uçak koltuğu üretiyor. Bu koltuklar, THY filosundaki tüm uçaklar yani Airbus A320, A330, A350, Boeing 737, 777 ve 787 uçak serilerinde kullanılmakta. TSI, aynı zamanda PMA yetkisi (Parts Manufacturing Authority) ile uçak koltuğu yedek parçaları üretimi yapmakta ve Part 145 sertifikası ile bakım hizmetleri vermekte. İstanbul’da ve ABD’de iki üretim hattına sahip TSI Uçak Koltuk Üretimi San. ve Tic. A.Ş. dizayn, mühendislik, üretim ve Ar-Ge faaliyetlerini kendi bünyesinde sürdürmekte.

Yıllık 36 bin koltuk kapasitesi

TSI, 130 kişilik ekibi ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bulunan 3.400 m2’lik alandaki 36.000 pax yıllık koltuk üretim kapasitesine sahip yeni tesislerinde dizayn, mühendislik, üretim ve Ar-Ge faaliyetlerine devam etmekte. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu