Havalimanları

Şener: “Almatı Havalimanı TAV’ın cirosunun yüzde 20’si”

Kazakistan’da yaşanan iç karışıklık sırasında önceki gün Almatı Havalimanı protestocular tarafından basılmış, ciddi maddi hasar meydana gelmişti. Geçtiğimiz Nisan ayında Almatı Havalimanı terminal işletmesini 450 milyon dolar ödeyerek satın alan TAV Havalimanları Holding’in CEO’su Sani Şener BloombergHT’deki yayına katıldı. Şener, Almatı Havalimanı’nın ciro olarak TAV’ın yüzde 20’sini oluşturduğunu söyledi.

Kazakistan ANKA siparişini iptal edip TAV’dan havalimanını geri alır mı?

Şener öncelikle olarak personelin o gün erken eve yolladıklarını belirterek “Ekiple irtibat halindeyiz. Arkadaşlarımızın güvenliği konusunda herhangi bir sorun yok. Kısa süre içinde havalimanı yeniden çalışmaya başlayacak. Halen kargo uçuşları yapılıyor” dedi.
Protestocuların havalimanına girişinden sonra bir vandalizmin hakim olduğunu ve havalimanında birçok alanın kırılıp döküldüğünü ifade eden Sani Şener, “Havalimanını işgal ettiler. Daha sonra polis ve askerin müdahalesi geldi. Protestocular havalimanından çıkarıldılar. İlk iki gün barışçıl bir şekilde başlayan gösteriler süreç ilerledikçe başka bir boyuta ulaştı. Dünden itibaren kargo uçuşlarına da başladık” şeklinde konuştu.

Almatı’nın önemine dikkat çeken Şener, “Burası bizim genel ciromuzun yüzde 20’sini teşkil ediyor. Diğer havalimanlarımızdan farklı olarak Almatı Havalimanı’nın gelirlerinin yüzde 75’i kargo, yer hizmetleri ve uçak yakıtından geliyor. Yolcu gelirleri ise yüzde 25’lik kısmı oluşturuyor. Burada yolcuların gidiş gelişinden ziyade uçaklarının iniş kalkış yapabilmesi bizim için önem arz ediyor”

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu