BakımHaberler

ATS Team küçülüyor

ATS Team şirketinden gelen bilgiler doğrultusunda haberimizi düzenleyerek tekrar yayınlıyoruz:

AtlasJet bünyesinde uçak bakımı için kurulan ve sonrasında ayrı bir yapılanma ile ATS Team adı verilen şirket, önümüzdeki nisan ayında tekrar küçülmeye gidiyor. Çok sayıda teknik bakım ekibine çıkış veren şirket, faaliyetlerine devam edecek.

Bir çok havayolu şirketine bakım hizmeti veren ATS Team, halen İstanbul Havalimanı, Antalya ve Dalaman Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor.

Şirketin çoğunluk hissesi ise Erkan Yılmaz’da bulunuyor.

EASA ve SHY145 bakım yetkileri

Halen şirketin bakım yetkileri arasında SHY-145-01 ve EASA Part-145 yer alıyor. Özellikle EASA yetkisi sayesinde ATS Team farklı şirketlere bakım hizmeti verebiliyor.

AtlasJet’in patronu Murat Ersoy, bakım şirketini ayrı bir yapılandırmaya götürerek bir çok yerli ve yabancı havayolu şirketine hizmet verecek bir teknik bakım şirketini 2008 yılında kurmuştu. Hızla büyüyen ATS Team, AtlasJet’in yanı sıra özellikle Irak Havayolları ile anlaşma imzalamıştı.

Bu anlaşma sayesinde bakım sistemini oturtan Irak Havayolları tekrar Avrupa’ya uçabilir hale gelmişti. Şirket ekipleri başta Bağdat Havalimanı olmak üzere farklı noktalarda Irak Havayolları filosunun tüm bakımlarını gerçekleştiriyordu.

400 çalışana ulaşmıştı

Bir dönem 400’den fazla personele sahip olan ATS Team, 10 ayrı merkezde faaliyetlerine devam ediyordu.

Ancak 14 Şubat 2020 tarihinde giderek küçülen ve borçlarını ödeyemeyen AtlasGlobal’in seferlerini durdurması, şirketin hızla iş kaybetmesine neden oldu.

Arkasından gelen salgın ile havacılık sektöre uçuşlarını durdururken ATS Team de başta Irak olmak üzere bakım kontratlarını kaybetmeye ve küçülmeye gitti.

(Özel Haber, kaynak gösterilmeden kullanılamaz)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu