Haberler

AtlasGlobal’in iflasını istinaf mahkemesi bozdu

Türk Sivil Havacılık sektörünün bir dönem reklamları ile ses getiren havayolu şirketi AtlasGlobal, salgının başlaması öncesinde 13 Şubat 2020 tarihinde uçuşlarını durdurmuştu. Ardından alınan iflas kararı, istinaf mahkemesi tarafından reddedildi. Şirket çok sayıda çalışanının maaşlarını ve tazminatlarını ödememişti.

AtlasGlobal şirketinde mağdur olan çalışanların haberleşme grubunda gelişme şu satırlarla paylaşıldı:

“Bildiğniz üzere Atlas iflas davasına aylarca maaş ödenmeden işveren tarafından oyalanarak çalıştırılan Atlaszede arkadaşlarımızla beraber itiraz etmiştik. İlk derece mahkeme işverenin iflas istemini kabul etmişti. Dava istinaf aşamasında itirazımız sonucunda iflas kararı bozuldu ve ilk derece mahkemesine geri gönderildi.

Avukatlarımız inceliyor kararı ama mahkemeler açısından da zor olan bu süreçte artık sahada Havasen gibi bu işleri takip eden bir kurum var. Mücadeleye devam şimdilik. Devam edip sonucunu hep beraber göreceğiz. Ama havacılıkla ilgili her sorunda tarafız ve ortalık boş değil artık”

Ne olmuştu?

Atlasglobal (Atlasjet Havacılık A.Ş.) pandemi öncesi, şirketin sahibi Ali Murat Ersoy tarafından 13 Şubat 2020 tarihinde iflas için başvurmuştu. Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 17 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşen duruşmada, Atlasjet Havacılık A.Ş.’nin iflasına karar verdi. İflas kararı daha sonra müdahiller tarafından istinaf mahkemesine taşındı.

“Yönetim kurulu tarafından karar alınmadı”

İflasa ilişkin dosyaları inceleyen mahkeme heyeti, Türk Ticaret Kanunu’nun 376/3. Maddesi gereğince şirket yönetim kurulunca şirket iflasının istenmesi yönünde bir karar bulunması gerektiğini ancak dosya kapsamında ve UYAP’ta böyle bir karara rastlanmadığı gerekçesiyle Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2020/135 Esas, 2021/528 karar, 17/06/2021 tarihli kararının kaldırılmasına hükmetti.

İstinaf mahkemesi, dosyanın karara uygun şekilde yargılama yapılmak ve yeniden bir karar verilmek üzere tekrardan ticaret mahkemesine iadesine hüküm verdi.

İstinaf mahkemesinin kararı sonrasında 17 Haziran 2021 tarihinde Atlasjet Havacılık A.Ş. için verilen iflas kararı böylece bozulmuş oldu. (Airporthaber.com)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu