Bakım

AtlasGlobal’in A321’i parçalanacak

İflasını açıklayan AtlasGlobal Havayolları’nın filosunda bir dönem uçan Airbus A321 tipi yolcu uçağı parçalanmak üzere Vallair tarafından satın alındı. Uçak yedek parça kaynağı olarak kullanılacak.

Son yıllarda bu tür hizmetten çıkmış veya erken emekli edilmiş yolcu uçakları yedek parça kaynağı olarak kullanılıyor. Uzman kuruluşlar tarafından parçalanan uçağın parçaları geri dönüşüm içinde yeniden kullanılabiliyor.

AtlasGlobal’de uçtu

MSN1009 imalat numarasına sahip A321, 1999’da Airbus tarafından Japon ANA Havayolları’na teslim edilmişti. International Aero Engines V2533-A5 motorlarına sahip uçağın bir sonraki durağı Pakistan’daki Airblue şirketi olmuştu.

AerCap şirketinin portföyündeki uçak ardından Onur Air tarafından kiralanmıştı. TC-AGS tescilli uçak daha sonra AtlasGlobal’e geçmişti. Şirket 14 Şubat 2020 tarihinde uçuşlarını durdurunca AerCap hemen ekip göndererek A321’i Fransa’da Montpellier’e götürdü.

Ancak yeni müşteri bulunmaması üzerine uçak uzun süredir beklemenin ardından yine ABD merkezli TrueAero şirketine satıldı. Buradan da uçağı Lüksemburg merkezli Vallair satın aldı.

Bakım ve modifikasyon

Vallair’in malzeme yönetimi direktörü Armando Filho, şirketin “Fransa’da kaliteli bir yedek parça merkezi” inşa etmek olduğunu belirterek, “Bu uçak tipini havayolları, kiralayanlar ve varlık yöneticileri için desteklemeye tamamen kararlıyız” diye konuştu.

Vallair halen yedek parçanın yanı sıra A321, A330, Boeing 737 ve ATR serisi turboprop yolcu uçaklarına kargo modelini dönüştürüyor. Aynı zamanda bakım hizmeti de veriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu