Kara KuvvetleriSavunma

KOLUMAN’dan Kara Kuvvetleri’ne 65 adet 8X8 araç

KOLUMAN şirketi ile Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında  8×8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi sözleşmesi imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, anlaşma ile ilgili olarak “Mersin’de KOLUMAN ile 8×8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi sözleşmesini imzaladık. KKK’nın zırhlı muharebe destek aracı ihtiyacı kapsamında önemli bir lojistik destek olacak 65 adet Konteyner Taşıyıcı Araç yerli ve milli imkanlarla üretilecek”

Mersin ve Adana’da incelemelerde buluşan Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, incelemelerin ardından KOLUMAN tesislerine geldi. Demir, 2. Nesil DERMAN Aracı ile bir deneme sürüşü de gerçekleştirdi. İmzalanan anlaşma, 65 adet 8×8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç tedarikini kapsıyor.

“DERMAN 8×8” Zırhlı Lojistik Destek Aracı

TSK’nın zırhlı kabine sahip 8×8 bir lojistik destek aracı ihtiyacına yönelik 2015 sonunda Ar-Ge çalışmalarına başlayan KOLUMAN, 2018 yılı sonunda kendi markası ile “DERMAN 8×8” Zırhlı Lojistik Destek Aracını yüksek yerlilik oranıyla piyasaya sürmüştü.

Yüzde 70 yerlilikte ve balistik zırh koruma özelliğine sahip 8 çeker DERMAN, 16 ileri tam otomatik şanzıman ve 517 beygir gücüyle görev yapıyor. DERMAN 8×8, 32 tona kadar yük kapasitesine sahip.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu