Haberler

HAVA-SEN’den yabancı pilot uyarısı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bir yazı gönderen Havayolu Çalışanları Sendikası HAVA-SEN, havayolu sektöründe görev yapan yabancı pilotların lisanslandırılması ile Türk pilotların istihdam sorunlarıyla ilgili inceleme ve değerlendirme yaptı.

Değerlendir sonucu başta Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildi.

SHGM’ye gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“HAVA-SEN olarak kendi vatandaşımıza iş bulma önceliğimiz ve sorunları çözme konusunda yetkili kurumları ve sektörün paydaşlarını uyarma ve çözüm önerilerimizi sunma sorumluluğumuz vardır. Yaşanan sürecin yarattığı sorunların çözümleri kendi vatandaşımızın mağduriyetlerini görmezden gelerek bulunamayacağı gibi, ekonomik olarak ülke dışına çıkarılan dövizin önüne geçecek önlemleri de kapsamalıdır. Havacılık çalışanlarının istihdamının ve gelirlerinin devamının sağlanması için önerilerimiz dikkatlerinize sunmayı bir görev biliyoruz.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından “işsiz pilot” kavramının olması gerektiği gibi tanımlanarak düzenlenmesi gerektiğini belirten HAVA-SEN, “Türkiye’de ‘işsiz’ kavramı bazı meslek grupları için tam anlamıyla gerçek durum ile örtüşmemektedir. Örneğin pilotların çalışma yaşı 65’te son bulmaktadır. Yabancı pilot istihdamı talep eden ticari şirket ilana çıkmadan önce Bakanlığın onayına tabi olmalıdır” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu