Vefat

Genç uçak mühendisi Tarık Kesekçi toprağa verildi

Dün Bursa yakınlarında trafik kazasında hayatını kaybeden Baykar’da görevli genç İTÜ mezunu uçak mühendisi  Tarık Kesekçi, Nevşehir’de toprağa verildi. Kesekçi’nin cenazesine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İHH Genel Başkan Yardımcıları Sait Demir ve Yavuz Dede katıldı.

İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından düzerlenen Bursa Teknoloji Kampı’na gitmek üzere 4 arkadaşı ile birlikte yola çıkan Tarık Kesekçi, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Selçukgazi Viyadüğü’nde bir TIR’a arkadan çarparak kaza geçirmişti. Olay yerinde otomobilde bulunan Tarık Kesekci ile 3 arkadaşı hayatını kaybetmişti.

Cenaze namazının ardından konuşan Selçuk Bayraktar, “Tarık kardeşimiz, kendisini ülkesi, milleti için mühendislik alanına adamış şekilde çalışırken diğer taraftan iyilik ve sosyal faaliyetlerden de geri kalmak istemezdi. Genç yaşında mühendislik ekibine liderlik etmeyi başarmıştı. Yüksek donanımlı bir mühendisti ama Tarık’ı özel kılan ondaki şuur ve idealizmdi. Bütün yaşantısı iyilik peşinde koşmaktı, son yaşadığı da o yolda oldu” dedi. 

Tarık Kesekçi, kariyerine TUSAŞ’ta 2017’de çok hafif uçak tasarım ekibinde stajyer olarak başlamıştı. Sonrasında Baykar’a geçen genç uçak mühendisi, 4 yıldır  görev yapıyordu. Son çalıştığı alan ise insansız hava araçlarında uçuş performans ve analiz mühendislik takımının liderliğiydi.

Cenaze namazının ardından Kesekci Taşlıbel Mezarlığına defnedildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu