Vefat

Dassault ailesinin acı günü… Helikopter kazasında öldü

Fransız havacılık devi Dassault’un sahibi Serge Dassault’un büyük oğlu Olivier Dassault helikopter kazasında hayatını kaybetti. Aynı zamanda bir dönem Fransız parlementosunda milletvekilliği de yapan Oliver Dassault dünyanın 361’inci en zengin kişisiydi.

69 yaşında hayatını kayeden Olivier Dasssault ile ilgili paylaşım yapan yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron “Olivier Dassault Fransa’yı severdi. Sanayinin kaptanı, milletvekili, yerel seçilmiş yetkili, hava kuvvetlerinde yedek komutan: yaşamı boyunca ülkemize hizmet etmekten, varlıklarına değer vermekten asla vazgeçmedi. Ani ölümü büyük bir kayıptır” diye yazdı.

Ajansların geçtiği bilgiye göre, içinde Olivier Dassault’un da bulunduğu AS350 tipi helikopter, kalkış sırasında düştü. Olay Touques’te özel bir arazide meydana geldi. Olayda Dassault ile helikopter pilotu da hayatını kaybetti. Kaza sonrasında soruşturma başlatıldı.

YÖNETİM KURULUNDAN İSTİFA ETMİŞTİ

2002’den beri muhafazakar Les Republicains partisinin milletvekili olan Dassault, iki erkek ve kız kardeşinin yanı sıra dünyanın en zengin 361’inci iş insanıydı. Siyaset ve şirketi Dassault ile aralarındaki devlet ilişkisinin etkilenmemesi için milletvekili seçildikten sonra Dassault yönetim kurulundan istifa etmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu