Hava Kuvvetleri

Kolombiya’nın yeni savaş uçağı projesinde ön görüşmeler olumsuz sonuçlandı

Kolombiya Hava Kuvvetleri, uçak modernizasyon programında bir süredir yeni nesil savaş uçağı alımı konusunda Fransız Rafale ve İsveçli Saab Gripen için yaptığı ön görüşmeler başarısızlıkla sonuçlandı. Kolombiya’nın yeteri kadar bütçe ayıramaması ve kredi bulamaması nedeniyle yeni bir planlamaya gitmesi bekleniyor.

Uzun yıllardır İsrail’den satın aldığı Kfir savaş uçaklarını kullanan Kolombiya, bir süredir bu uçakların yenilenmesi konusunda çalışmalar gerçekleştiriyordu. Ancak finansman konusunda sıkıntılar yaşayan Kolombiya, hem Fransa ve Dassault hem de İsveç ve Saab ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamadı.

Kolombiya Savunma Bakanı Ivan Velasquez, “Ne yazık ki yıl sonunda yürütülen ön müzakerelerde Fransız ve İsveçlilerle bir anlaşmaya varamadık” dedi.

Halen Kolombiya Hava Kuvvetleri’nde 20 adet Kfir bulunuyor. Ülkenin hava kuvvetleri, ağırlıklı olarak bu uçakları hava sahasını korumak ile organize suçla mücadele ve gözetleme uçuşlarında kullanıyor.

Rakam düşürüldü

Çalışmalar hakında bilgi veren Bakan Velasquez üretici şirketlerin önceki hükümet döneminde onaylanmış bütçe ile ilk etapta 3 ila 5 uçak satışı yapmaya yanaşmadıklarını onun yerine toplamda 16 uçaklık bir alım sözleşmesi üzerinde pazarlık yapmak istediklerini belirtti.

Öte yandan bakan satın almayı yapmak için çabaların bu sene devam edeceğini vurguladı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu