Vefat

Başkaları yaşasın diye… Uğur Görkem Harmankaya anısına

Bazen riskli görevler vardır. Uçaklar, helikopterler havalanır. Ama onları arkada edişe ile bekleyen ailelerinden başka Arama Kurtarma ekipleri vardır. Uçaktan atlayan bir pilotu kurtarmak, bazen şehit cenazesini enkazdan çıkarmak… Bazen de doğal afette veya bir kazada yardıma koşmak gibi görevleri vardır. 

Astsubay Üstçavuş Uğur Görkem Harmankaya Türk Hava Kuvvetleri’nde arama kurtarma helikopterlerinde görev yapıyordu. 

Tarihler 6 Ağustos 2019’u gösterirken bir haber geldi. Niğde Demirkazık Dağı’nda 7 dağcı tırmanış gerçekleştiriyordu. Zirve çıkışında bir dağcı düşmüş ve ayağını kırmıştı. Helikopterle tahliye gerekiyordu.

7/24 göreve hazır bekleyen, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı 135. Filo’ya ait AS532 Cougar helikopteri havalandı. 3 bin 300 metre gibi yüksek irtifaya tırmandı. 

Bölgeye yaklaşmaya başladı. Astsubay Üstçavuş Harmankaya iple sarkıtılacak ve ayağını kırmış dağcıyı sedyeye koyarak helikoptere alınmasını sağlayacaktı. 

Ama aksilik bu ya Uğur Görkem Harmankaya ipten düştü. Ağır yaralandı. Diğer arkadaşlarının desteği ile helikoptere ayağını kıran dağcı ile birlikte alındı. Ne yazık ki yarası ağırdı. Aynı gün şehit oldu…

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir çok filosunun, birliğinin arma tasarımlarını yapan Ömer Erkmen, arkadaşlarının talebi ile Harmankaya’yı unutmadı. Arama kurtarmacıların sloganı olan “Başkaları yaşasınlar diye…” bir arma tasarladı… 

Altına da bu notu düştü:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu