Vefat

Ağabey- kardeş aynı filoda uçarlardı

Emekli Kaptan Pilot Nuri Ekermen, bugün İstanbul Ataköy’de evinde meydana gelen bir kaza sonrasında hayatını kaybetti. Balkondan düşen Ekermen, kurtarılamayarak hayata veda etti. Hava Harp Okulu’ndan 1976’da teğmen rütbesi ile mezun olan Ekermen, uzun yıllar Türk Hava Kuvvetleri’nde görev yaptı. Farklı havayolu şirketlerinde uçtu. En son AtlasGlobal’de görev yaptı.

Nuri Ekermen’in cenazesi, 7 Mart’ta Ataköy 5. Kısım Camii’nden ikindi namazı sonrasında kılınacak cenaze namazıyla kaldırılacak.

Ağabey- kardeş aynı filodalardı

Türk Hava Kuvvetleri tarihinin ilginç olaylarından birine Ekermen Kardeşler imza atmıştı. Bir tarafta ağabey Nuri Ekermen… Diğer tarafta da kardeşi Halit Ekermen… İki kardeşi 1980’lerde Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’na bağlı 111. Filo’da F-4E uçaklarında birlikte görev yapıyordu.

Ne yazık ki bu birliktelik, 1989 yılında meydana gelen kaza ile son buldu. 28 yaşındaki Üsteğmen Halit Ekermen ile 27 yaşındaki Üsteğmen Fedai Aydın’ı uçtu F-4E, Afyon’un ilçesi Emirdağ’a bağlı Elhan Köyü yakınlarında düştü. Kazada Halit Ekermen ile Fedai Aydın şehit oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu