Haberler

“Dış hat seferlerini durdurun”

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsia), ülkedeki tüm yerli şirketleri leasing yoluyla yabancı ülkelerden alınan uçaklarla dış hat seferleri düzenleyen Rus havayolu şirketlerinin yaptırım uygulanan ülkelerde alıkonulmaya başlandığı konusunda uyarırken, havayolu şirketlerinin yurt dışı uçuşlarını önemli ölçüde kısıtlamasını tavsiye etti.

Bu tavsiyenin yurt dışındaki Rus havayolu şirketlerine ait uçakların yurt dışı havalimanlarında alıkonma veya tutuklanma riskinden kaynaklanmakta olduğunun altı çizilirken, yabancı veya Rus tescilli uçak işleten havayolu şirketlerinde bu sorunun yaşanmadığı ifade edildi.

Aynı zamanda Rus vatandaşlarının yaptırımlara katılmayan ve Rusya Federasyonu ile hava trafiğini sınırlamayan ülkelerin havayolu şirketlerini de kullanabileceğini aktaran Rosaviatsia, daha önceki tavsiyesini yineleyerek vatandaşların alternatif yollarla evlerine dönmelerini istedi.

“Rus vatandaşları, yabancı havayolu şirketleriyle Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ve Sırbistan üzerinden Rusya’ya ulaşabilir, aynı zamanda Letonya, Litvanya, Polonya ve Finlandiya’ya uçtuktan sonra karayolu ile Rusya’ya ulaşım alternatifini kullanabilir” ifadelerini kullanan ajans, bir dizi yabancı devletin Rusya’nın sivil havacılığına ilişkin dostane olmayan kararları ile bağlantılı olarak Rus havayolları ve yolcuları siyasi mücadelenin bir aracı ve rehinesi haline getirdiği vurgulandı.

Aeroflot ve S7, dış hat uçuşlarını iptal etti

Rosaviatsia’nın tavsiyesine hızla tepki veren Rus havayolu şirketleri Aeroflot ve S7 Airlines, tüm uluslararası uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu.

S7, 5 Mart 2022’den itibaren, Aeroflot ise 8 Mart’tan itibaren yurtdışı uçuşlarını iptal etti.

Kaynak: gazetemru.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu