Haberler

THY: 14 gün içinde yasaklı 5 ülkede bulunmuşlar PCR ile girebilecek

THY, geçtiğimiz cuma günü Sağlık Bakanlığı’nın kararı ile Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den yaptığı seferleri yaşanan Omicron varyantı nedeniyle uçuşlarını durdurmuştu. 14 gün öncesine kadar bu ülkelere giden yolcular için bir bilgilendirme notu yayınladı.

PCR Testi isteniyor

THY tarafından yapılan açıklamada, 14 gün öncesine kadar bu ülkelere giriş çıkış yapan yolculardan istenilen belge, test ve bilgiler şunlar:

* Koronavirüs (COVID-19) küresel salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında, 27 Kasım 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti resmi otoritelerince ülkeye girişlere ilişkin aşağıdaki kararlar alınmıştır.

* Güney Afrika, Botsvana, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den uçuşlar ikinci bir bildirime kadar durdurulmuştur.

* Son 14 gün içinde bu ülkelerden herhangi birinde bulunmuş olup başka bir ülkeden Türkiye’ye giriş yapmayı planlayan yolcuların Türkiye’ye girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif PCR test sonucu ibraz etmesi zorunludur.

Sağlık Bakanlığı 5 ülkeyi yasaklamıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle, Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den Türkiye’ye tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapıları yoluyla seyahat edilmesine izin verilmediğini duyurmuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu