Haberler

THK Teknik Jandarma’nın Mi-17’leri için yetkili bakım kuruluşu oldu

Türk Hava Kurumu Teknik A.Ş. (THK TEKNİK A.Ş) ile Ukrayna UKRASPECEXPORT (USE) firmaları arasında “Mi-17 Helikopterleri Yetkili Bakım Kuruluşu” anlaşması imzalandı. Bu anlaşmayla, helikopterlerin Depo Seviyesi Overhaul bakımları Türkiye’de etkin ve ekonomik olarak yapılması planlanıyor.

Anlaşmayı THK Teknik A.Ş Genel müdürü Dr. Cemal Balıkçı ile Ukrayna Ukraspecexport Genel Müdürü Vadim Nodzira arasında imzalandı. THK TEKNİK A.Ş Genel Müdürü Dr. Cemal Balıkçı, hali hazırda Jandarma Genel Komutanlığı’na ait Mi-17 helikopterlerinin Depo seviyesi bakımlarını USE firması alt yükleniciliğinde başarıyla sürdürdüklerini, bu anlaşma ile Jandarma’ya ait helikopterlerin depo seviyesi bakımları Türk Mühendis ve teknik ekibinin kabiliyetleri ile Türkiye’de yerine getirileceğini söyledi.

THK Teknik’in hedeflerine dikkat çeken Balıkçı, “Aynı zamanda dost ve çevre ülkelerde uçuş faaliyetlerini sürdüren önemli sayıda Mi -17 helikopterlerinin Depo seviyesi bakımları Türkiye’de yerine getirilerek, yurtdışına döviz çıkışı önlenecek ve ülkemize önemli derecede teknolojik katma değer yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu