HaberlerKariyer

ICAO daimi temsilciliğine Nevzat Uyanık atandı

Birleşmiş Milletler bünyesinde yer alan ve dünya sivil havacılığına yön veren ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı) için Dışişleri Bakanlığı yeni atama yaptı. Türkiye Daimi Temsilciliği’ne Büyükelçi Nevzat Uyanık atandı.

Daha önce bu görevde bulunan Büyükelçi Suat Hayri Aka’nın görev süresinin 1 Ekim 2023 tarihinde dolmasıyla boşalan Daimi Büyükelçilik görevine atanan Uyanık, 56 yaşında. Ankara’da 1967 yılında doğan Uyanık, 1988 yılında Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını
ve doktorasını Princeton Üniversitesi, Yakın Doğu Çalışmaları Bölümü’nde tamamladı.

1990 yılında Dışişleri Bakanlığı’na girdikten sonra 2015 yılına kadar bakanlık merkez teşkilatında ve yurtdışında Azerbaycan (iki kez), Almanya, Pakistan ve ABD’de (iki kez) diplomatik görevlerde bulundu.

2015 ile 2020 yılları arasında Kazakistan nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görev yapan Nevzat Uyanık, 2020 – 2021 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Araştırma ve Güvenlik İşleri Genel Müdür Vekilliği görevlerini yaptı.

En son Büyükelçi Nevzat Uyanık Dışişleri Bakanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürüydü.

ICAO 1944’te kuruldu

ICAO, 1944 yılında kuruldu. Hedef, uçuş emniyetinin geliştirilmesi ve sivil havacılığın uluslararası bağlamda ve küresel ölçekte güvenli ve düzenli gelişimini sağlamak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu