Kargo

Etiyopya Boeing’ten 5 adet 777X kargo uçağı alıyor

Afrika’daki önemli havayollarından biri olan Etiyopya, Boeing ime 5 adet 777-8 kargo uçağı satın almak için bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı. Havayolu, 777X modelinden geliştirilecek kargo uçağının Katar Havayolları-Qatar Airways tarafından verilen siparişten sonra yeni müşterisi oldu.

Etiyopya Havayolları, uçakları Addis Ababa’dan dünyanın farklı noktalarına kargo taşımada kullanacak. Anlaşma ile ilgili açıklama yapan Etiyopya Havayolları grup başkanı Tewolde Gebremariam, “2035 vizyonumuzda, kargo ve lojistik işimizi tüm kıtalardaki en büyük küresel multimodal lojistik sağlayıcılarından biri olacak şekilde genişletmeyi planlıyoruz” dedi.

Hedef Afrika’nın e-ticaret merkezi olmak

Kargodaki büyümeye dikkat çeken Tewolde Gebremariam, “Bu nedenle, havayolunun özel kargo filosunu büyütme kararı aldık. Boeing 777-8 tipi uçakların yanı sıra Addis Ababa için yeni kargo terminali ve alt yapı yatırımları gerçekleştirilecek. Hedef, Afrika kıtasının en büyük e-ticaret merkezi olmak”

Gebremariam, “Yeni 777-8 kargo uçakları, bu uzun büyüme gündeminde etkili olacak. Bugün, hava kargo hizmetlerimiz, hem doğrudan kargo uçağı, hem de uçak altı kargo ile 120’den fazla uluslararası varış noktasını kapsamaktadır” deyi konuştu.

MNG geçen yıl 240 bin ton kargo taşıdı, 22 bin saat uçtu

Boeing, Ocak ayında yeni 777-8 kargo uçağını piyasaya sürdü ve 34 kesin sipariş aldığını söyledi. Yeni nesil General Electric imalatı motorlara sahip uçak, düşük yakıt sarfiyatı ile havayollarına avantaj sunuyor.

Halen Etiyopya Havayolları filosunda 9 adet 777 kargo uçağı bulunuyor. Şirket yaptığı kargo uçuşları ile Afrika’yı Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Amerika’da 40’tan fazla kargo merkeziyle birleştiriyor. Etiyopya’da ayrıca üç adet yolcu 737-800’den dönüştürülmüş kargo uçağı d, a bulunuyor. Havayolunun diğer uçak filosunda ise 737,  767, 787 ve 777’ler dahil dahil toplam 80 adet uçak bulunuyor.

A350 kargonun yeni kullanıcısı Etihad olacak

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu