Haberler

İstanbul Havalimanı’nın atık heykel yarışması sonuçlandı

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA tarafından düzenlenen “ArtWist Atık’tan Heykel” yarışmasında dereceye girenler açıklandı. Yarışmada birinciliği Mustafa Tuğrul kazandı.

İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş., ArtWist Projesi kapsamında; Türkiye’deki üniversitelerin Güzel Sanatlar ve Mimarlık – Tasarım Bölümlerinde öğrenci, lisans, lisansüstü, sanatta yeterlilik programlarından son 1 yılda mezun olmuş olan veya bu bölümlerin birinde 2021 yılı itibariyle öğrenim görmekte olan yarışmacılara yönelik ulusal seviyede “Atık’tan Heykel” yarışması düzenledi.

İGA’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla yarışmada derece girenler açıklandı. Yarışmada birinciliği Mustafa Tuğrul, ikinciliği Gülfidan Soyuğur, üçüncülüğü ise Vefa Kocalaz kazandı.

Ayrıca yarışmada mansiyon ödüllerini ise Mehmet Hasan Demirci, Yıldız Özer, Doruk Özkoç, Abdurrahman Datlı, Büşra Kölmük, Özgür Ballı, Ayşegül Düşek, Ubeydullah Bayrak, Parya Pahlevani ve Ümmügülsün Soyyiğit’in kazandığı bildirildi.

ArtWist yarışmasında birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL, mansiyonlara ise 1000’er TL ödül verileceği açıklanmıştı.

Dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler, İstanbul Havalimanı’nda kalıcı olarak sergilenecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu