Havayolları

THY yabancı pilotları simülatör eğitimine çağırıyor

Türk Hava Yolları, koronavirüs salgınıyla birlikte uçuşların azalmasının ardından bir çok yabancı pilotunu eve göndermişti. Haklarda da kısıtlamaya giderek Türk pilotlara verilmeyen kira yardımı gibi konuları iptal etmişti.

Yabancı pilotlarla ilgili olarak THY yeniden simülasyon planlaması yaptı. Buna göre uzun süredir uçmayan veya eğitim süreleri gelen yabancı pilotları, THY’nin İstanbul’daki eğitim merkezine davet edilmeye başlandı.

Bu adımla THY hem yaz döneminde uçuşların artma riskiyle birlikte uçuş ekibini de hazır tutmayı hedefliyor.

Yabancı pilot konusunda ise şirketleri batan veya ücretsiz izne çıkartılan Türk pilotlar ise tepkili. Yabancı pilotlar yerine işsiz Türk pilotları THY’nin bu dönemde kendilerinden yararlanabileceğini ifade ediyor. Yurtdışında uçan bir çok Türk pilot ise bu dönemde işsiz kalmıştı.

ONUR AIR PİLOTLARA SİMÜLATÖR EĞİTİMİ PLANLADI

Ekonomik açıdan Türk şirketler arasında en durumu kritik havayollarının başında Onur Air geliyor. Tüm sektör gibi Nisan ayını bekleyen havayolu için her gün farklı şirketlere satıldığı dedikodusu etrafta dönüyor.

Bu gelişmeler yaşanırken Onur Air pilotlarına bilgilendirme göndererek yeni simülasyon eğitim programı hazırladı. Bu planlama en azından pilotlar arasında bir umut oldu. 

MUSTAFA GÜNGÖRDÜ RİKSOS’A GEÇTİ

Onur Air’in yaklaşık bir yıldır Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Kaptan Pilot Mustafa Güngördü, görevinden istifa etti. Güngördü, Riksos Grubu’nun yeni aldığı iş jetinde görev yapacak. Riksos Grubu, geçtiğimiz günlerde Mehmet Cengiz’in sahip olduğu Cengiz Havacılık şirketinin TC-CMC tescilli Falcon 7X uçağını ikinci el olarak satın almıştı. Cengiz Havacılık ise şubat ayında Gulfstream G650ER alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu