Yerli Savunma Sistemleri

GNSS karıştırmalara karşı ASELSAN çözümü: KARETTA

ASELSAN tarafından geliştirilen ve dünyada aynı anda çoklu bantta koruma sağlayan nadir sistemlerden olan KARETTA Anti-Jam GNSS (Küresel Navigasyon Uydu Sistemi) yerli ve milli çözüm olarak ülkemize kazandırıldı. Kara, hava, deniz araçları, insansız sistemler ve füzelerin yoğun elektronik karıştırma ortamında KARETTA Anti-Jam GNSS Sistemi, konum bilgilerini kaybetmeden görev yapabilmelerine imkân sağlıyor.

ASELSAN bünyesinde geliştirilen ve yurt içi/yurt dışı müşteri/ son kullanıcı envanterindeki çeşitli sabit ve hareketli platformlara entegrasyonu tamamlanan KARETTA Anti-Jam GNSS sistemlerinin sahada aktif olarak kullanımıyla kritik platformların daha güvenli ve kesintisiz şekilde görevlerini icra etmeleri sağlanıyor.

Bileşenleri yüksek yerlilik oranı ile yerli ve milli olarak geliştirilen KARETTA, hafif ve küçük boyutta entegrasyonu kolay modüler yapısı sayesin- de füzeler dahil tüm platformlara kolayca takılabiliyor.

Güçlü karıştırmaya etkin koruma

Sahada elde edilen tecrübeler ışığında; farklı karıştırıcı tipleri ve yüksek güçlü karıştırıcılara kar- şı dahi etkin koruma sağlayan KARETTA, çoklu GNSS bandı kullanma ve karıştırıcı yönü bulma yeteneği ile yabancı muadillerine göre fark yaratıyor.

Uluslararası raporlara göre dünya genelinde GNSS karıştırma faaliyetleri giderek artıyor. KARETTA Anti-Jam GNSS Sistemi; küresel navigasyon uydu sistemleri ile ça- lışan GNSS alıcılarının kullanıldığı platformların yanı sıra, devlet binaları, havaalanları, limanlar, kritik tesisler/yapılar, sondaj ve sismik araştırma gemileri, sivil havacılık uçakları, sivil helikopterler, ticari amaçla kullanılan İHA’lar, otonom tarım uygulamaları, kurtarma operasyonu araçları gibi birçok yerde kullanım alanı bulunan stratejik bir ürün olarak öne çıkıyor.

Mevcut geliştirme ile yurt dışına bağımlılık azaltılmakla kalınmadı, aynı zamanda yerli alt yüklenici çözüm ortaklarımız da geliştirildi.

KARETTA ürün ailesi büyüyecek

KARETTA ürün ailesi ile ASELSAN yüzlerce üretim ve teslimat yapmış olmanın yanı sıra sürekli geliştirme faaliyetleri ile, yerli ve milli olarak geliştirdiği çiplerle ve anten geliş- tirme yetenekleri ile KARETTA ürün ailesini büyütmeye devam ediyor. ASELSAN, milli ve yerli ürünlerin geliştirilmesi ve kullanıma alınması çalışmalarına devam ederek dışa bağımlılığı ortadan kaldırma azim ve kararlılığı ile faaliyetlerini icra etmeye devam ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu