Havayolları

SunExpress neden ABD’ye uçuş izni için başvurdu?

Bugünün gazetecilik tabiri ile manşet haberi yazarımız Dr. Abdullah Nergiz kendi sitesi havayolu101.com‘da ‘patlattı’. THY ile Lufthansa’nın ortak olduğu SunExpress Havayolları’nın  Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında charter (tarifesiz) sefer düzenleyebilmek amacıyla uçuş izni başvurusunda bulunduğu haberini yaptı.

Söz konusu başvuru şirketin temsilcisi tarafından 8 Haziran 2021 tarihinde ABD Ulaştırma Bakanlığı’na yapıldığı, başvuru belgesine göre SunExpress, Türkiye – ABD pazarında sadece charter sefer yapmayı planlandığı ortaya çıktı.

SUNEXPRESS’İN HEDEFİ CHARTER

Ben de konuyu SunExpress’in Kurumsal İlişkiler ve PR Müdürü Serdar Alyamaç’a sordum. Alyamaç, farklı pazarları her zaman takip ettiklerini belirterek “SunExpress olarak yoğunluğun azaldığı kış döneminde uçaklarımızı kiraya verebilmek için farklı pazar arayışlarımız sürüyor. Henüz yapılan bir anlaşma yok. Önümüdeki kış sezonu için bazı girişimlerimiz var. Bunun için de bölgedeki uçuşları yapabilmek için şimdiden izin başvurusunda bulunduk” dedi.

Salgın ile birlikte yeniden yapılanmaya giden havayolu, Almanya merkezli şirketini kapatmıştı. Bu yaz sezonu için SunExpress tam saha Avrupa’dan Türkiye’ye yolcu taşımak üzere yeni bir tarife planı yaptı. Son günlerde Almanya’nın Türkiye’yi çok riskli listesinden alıp az riskli listeye eklemesi SunExpress için önemli bir haber.

Tüm havayolları, turizm sektörü, Avrupa’dan veya Rusya’dan gelecek haberlere kulak kesmiş durumda. Umarım güzel gelişmeler sektörü bir adım öteye taşır. 

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu