ÇevreHavayolları

Alaska uçakta suyu ‘kutu’da satacak

ABD’li havayolu şirketi Alaska Airlines, uçakta kutuda suya geçti. Şirket plastik şişe yerine kullanacağı kutu sistemi ile çevreyi daha az kirletmeyi hedefliyor. 

Uygulama ile şirketin First Class’taki tek kullanımlık plastik şişeleri yerine verilen yüzde 92 oranında bitki bazlı kartondan üretilen sularına talep oldukça yüksek. Havayolu bu kutulu suları ayrıca ekonomi sınıfında da satışa önümüzdeki günlerde başlayacak.

Kutulu su ile yılda 7,2 milyon plastik şişeyi etkili bir şekilde ortadan kaldırırken 44 bin ton plastik kullanımı da yerini çevreci kutulara bırakacak. Girişim, Alaska Havayolları’nın sürdürülebilirlik taahhüdünde ve uçak içi atıkların azaltılmasında ileriye doğru atılan sürekli bir adımdan birini oluşturuyor.

TASARIMCISI BOXED WATER

Boxed Water CEO’su ve kurucu ortağı Daryn Kuipers, “Seyahat endüstrisinin çevre üzerindeki etkisini azaltmak için Alaska Airlines ile ortaklaşa çalışıyoruz. Geri dönüşüm çalışmaları çok önemli ama yeterli değil. İnsanlar yeniden seyahat etmeye başlıyor ve Alaska broşürlerine plastik şişelere göre daha az etkili bir alternatif sunmaktan heyecan duyuyoruz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu