DiplomasıHava Kuvvetleri

Menendez: “Türkiye’ye F-16 satışına karşıyım”

ABD Başkanı Biden’ın Türkiye’ye F-16 satışına yeşil ışık yakmasının ardından ABD Senatosu’nun Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Robert Menendez, satışı engellemek için çabalarını artırdı. Menendez, ABD Dışişleri Bakanlığı’nı eleştirdi ve “Türkiye’ye F-16 satışına karşıyım. Türkiye saldırgan taraf” açıklamasında bulundu.

Rum ve Ermeni lobilerinin ABD Kongresi’ndeki en önemli temsilcilerinden Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Robert Menendez, Türkiye’ye F-16 satışı konusunda açıklamalarda bulundu. 

Yunan televizyonuna konuştu

Menendez, Yunan Mega televizyonuna verdiği demeçte, “Türkiye beklentilerimize karşılık vermiyor. Dolayısıyla, şu an itibarıyla F-16 uçaklarının satışını onaylamıyorum. Satışa karşıyım. Eğer Biden yönetimi, tutumunu değiştirmesi için Türkiye’ye karşı bir baskı aracı olarak benim tavrımı kullanıyorsa, bu bile olumlu bir şeydir” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın taraflara tansiyonu düşürüp barışçı yollarla sorunları çözme çağrısına da karşı olduğunu belirten Menendez, “Saldırgan taraf Türkiye’dir. Yunanistan, Türkiye’nin egemenliğini ve güvenliğini tehdit etmiyor. Türk karasularını, hava sahasını ihlal etmiyor. Dolayısıyla, telkinlerin 2 tarafa da yapılması yanlıştır. Bu tutumun değişmesi gerek” ifadelerini kullandı.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu