Havayolları

Singapur’dan mali önlem

Singapur Havayolları Grubu, yeni net varlığında tüm hissedarlara 5.3 milyar Singapur Doları ve 10-yıllık Zorunlu Dönüştürebilir Bonolar (MCB) ile 9.7 Singapur Doları’na kadar arz edecek. Her ikisi de bedelli hisse ihracı ile oransal esasa göre arz edilecek ve her iki ihraç da şirketi bilançosunda öz sermaye olarak işlem görecek. Grup ayrıca kısa vadeli likidite gereksinimlerini destekleyen DBS Bank ile görüşerek 4 milyar S$ değerinde bir köprü kredisi kolaylığı konusunda anlaştı.

Şirket, sermaye ve operasyonel giderleri karşılamak için sermaye artırımından gelen getirileri kullanmayı planlıyor. Her iki ihraç da vakti geldiğinde olağanüstü genel kurulda hissedarların onayına tabi olacak.

SIA’in en büyük hissedarı Temasek Holdings karar lehine oy kullanacak ve tüm hakları ve her iki hisse ihracından kalan bilanço için iştirak taahüdü verecek. 

singapur Ceo

“KÜÇÜLMEYE GİTTİK”

SIA Başkanı Peter Seah “SIA Group için olağanüstü bir dönemdeyiz. Covid-19 salgının başlangıcından itibaren daha önce görülmemiş bir şekilde tüm dünyada sınırların kapatılması ile yolcu talepleri hızlı bir şekilde düşmüştür. Biz de hızlı bir şekilde kapasite küçültmeye gittik ve maliyeti düşürme önlemleri aldık.

Bu krizle başa çıkmak için alınan önlemlerde birlikte çalışırken, çalışanlarımız ve birliklerimizin göstermiş olduğu destek ve bağlılık kayda değerdir. Çalışanlarımızın müşterilerimizi desteklemek ve operasyonlarımızı devam ettirmek için bu zor zamanlarda elinden geleni yaptığını görmek bana cesaret veriyor. Bu dönemde Singapurluları evlerine getirmek için de Singapur hükümetiyle yakın çalıştık. Aynı zamanda ücretsiz izindeki personelimize başka gelir imkanları sağlamak için çeşitli taraflarla da çalışmaya devam ediyoruz”

SİNGAPUR GSMH’SİNİN YÜZDE 12’Sİ

Havacılık sektörü, Singapur’un ekonomisinin kilit destek mekanizmalarından biri. Ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının %12’den fazlasını ve 375.000 iş imkanı sağlamakta. Grup, Changi Havalimanı’nda gelen ve giden yolcuların yarıdan fazlasını karşılayan SIA, SilkAir ve Scoot ile havacılık ekosisteminin kalbinde yer alıyor.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu