Havalimanları

İstanbul Havalimanı’nın gözü Çin’de

Bir dönem Çinli yatırım şirketleri ile ortaklık için görüşmeler yapan İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA Çinli yolcular için önemli bir adım atıyor. Havalimanını, başta Avrupa, Ortadoğu ve Afrika hattında Çinli yolcular için önemli bir aktarma noktası haline getirmek isteyen İGA, yeni uygulamalarını devreye alıyor.

22 Eylül’te Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sayın Cui Wei ve İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu katılacağı tören ile Çinli yolcular için özel mobil uygulamalar ve yenilikler tanıtılacak. Tören, saat 15.00 – 16.00 arasında havalimanınında İstanbul yazısı etkinlik alanında (J-H kontuarları arası) gerçekleştirilecek.

LAZARD ŞİRKETİ YETKİLENDİRİLMİŞTİ

Geçen yıl İstanbul Havalimanı’na ortak arayışları için düğmeye basan İGA, Çinli yatırımcılarla görüşmelere başlamıştı. Bu konuda varlık yönetim şirketi Lazard yetkilendirilmişti. Mayıs ’ı 2019’daki bu adım sonrasında İGA ve Lazard yetkilileri çalışmalara başlamıştı.

Ancak 2020 başından itibaren Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgını sonrasında bu adım durdurulmak zorunda kalmıştı. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu