Havayolları

Lufthansa’ya Rusya’dan yeşil ışık

Belarus’un Ryanair uçağını geçtiğimiz hafta sonu Mig-29 eşliğinde indirmesinin ardından Avrupa’da başlayan hava sahası krizinde yumuşama belirtileri görülmeye başlandı. Rusya, ağırlıklı olarak Avrupa Birliği ülkelerinin Belarus Hava Sahasını kullanmama ve Belarus Havayolları’na uçuş yasağı getirmesinin ardından bir çok havayoluna kendi hava sahasını kapatmıştı.

Bu gelişmeler üzerine Alman Lufthansa Havayolları dün bir açıklama yaparak Rusya’dan uçuşlara yeniden başlamak için yeşil ışık yakıldığına dikkat çekti.

ONAY GELDİ

Lufthansa yaptığı açıklamada, Rus yetkililerin Haziran ayı için Frankfurt’tan Moskova ve St. Petersburg’a uçuşları için onay verdiğini söyledi. Lufthansa, Rusya’nın havacılık otoritesi FATA’dan onay alamayınca bu hafta Salı ve Çarşamba günü iki uçuşu iptal etmek zorunda kalmıştı.

Almanya Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Alman Federal Havacılık Otoritesi, Rusya tarafında izinler askıda olduğu sürece, altta yatan karşılıklı uygulama nedeniyle, Rus havayollarının uçuşlarına başka bir izin vermedi” dedi.

RUS ŞİRKETLERİ DE ETKİLENDİ

Hareket, Rusya’dan Aeroflot ve bütçe taşıyıcı S7 tarafından işletilen bağlantıları etkiledi. Lufthansa için yeşil ışığın Alman makamlarını Rus havayollarının Almanya’ya uçuşlarına devam etmesi için onay vermesini isteyip istemediği netleşmezken ancak bakanlık, “Rus tarafından Lufthansa uçuşları için FATA onayları verilir verilmez Rus şirketlerinin uçuşlarının da onaylanacağını” belirtmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu