HaberlerHavayolları

Hangi havalimanında kaç uçak parkta?

Türkiye’deki havayolu şirketlerinin elindeki yolcu ve kargo uçaklarının yüzde 89’u yerde veya son 91 saat içinde uçmadı. Bu uçaklar halen havalimanlarında park pozisyonunda ve yeniden uçacağı günü bekliyor.

Havacılığımız ile ilgili istatistik bilgileri paylaşan Turkish Air News Twitter hesabı, bu uçakların hangi havalimanlarında olduğunu belirledi. En çok uçak, 179 adetle İstanbul Havalimanı’nda bekliyor. İkinci sırada ise 98 adetle Sabiha Gökçen Havalimanı var. Atatürk Havalimanı’nda ise 95 uçak bulunuyor.

Üçüncü sırada Antalya Havalimanı bulunuyor. 45 uçak tekrar uçmayı bekliyor. Antalya’yı 28’er uçakla Ankara Esenboğa ile İzmir Adnan Menderes Havalimanları izliyor. Diğer meydanlarımızda ise 36 adet uçak park pozisyonunda.

HANGİ HAVAYOLUNUN KAÇ UÇAĞI YERDE

Turkish Air News tarafından hazırlanan istatistiğe göre, toplam 570 uçağın 509’u son 91 saatte uçmadı. Kargo şirketlerinde yere inen uçak sayı oranı en düşük ULS’de. Havayolunun 3 Airbus A310’u da aktif olarak uçuyor.  ULS’yi MNG Havayolları (yüzde 17). MNG’yi ACT Havayolları (yüzde 20) izliyor. 

Pegasus, SunExpress, Onur, Corendon, Freewind, Tailwind’in tüm uçakları yerde. THY’nin ise uçaklarının yüzde 86’sı yerde.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu