Savunma

HAVELSAN Konya’da

Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları kapsamında, Türk Savunma Sanayii’nin yazılım evi ve simülasyon merkezi HAVELSAN Konyalı sanayicileriyle bir araya geldi.

Etkinliğin açılış töreninin ardından Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin de katıldığı törenle HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, Konya Ereğli Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile iş birliği protokolü imzaladı. 

Ekosisteme katkı

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde, İş Ekosistemi Yönetimi Liderimiz Yavuz Ekinci, HAVELSAN genel tanıtımını ve iş ekosistemi yaklaşımını anlatacağı bir sunum gerçekleştirdi. 

Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları’nda HAVELSAN ayrıca İnsansız Kara Aracı (İKA) sistemi Barkan’ı sergiledi. Barkan geçtiğimiz günlerde Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda Barkan için anlaşma imzalamıştı.

HAVELSAN Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile protokol

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve yazılım yoğun sistemler konusunda faaliyet gösteren HAVELSAN arasında iş birliği protokolü imzalandı. HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar ve SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından şirketin Ankara’da bulunan genel merkezinde imza altına alınan protokolle, SUBÜ’nün +1 Uygulamalı Eğitim Modeli kapsamında mühendislik bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler son sınıflarının bir döneminde tam zamanlı olarak iş yeri eğitimlerini HAVELSAN’da gerçekleştirebilecek. 

İş birliği ile öğrencilerin alanlarıyla ilgili teknolojik açıdan beceri ve deneyim kazanabilmelerine katkı sağlamak, kamu ve özel sektöre ait kurum, kuruluş ve işletmelerde planlı faaliyetlerde bulunmalarına olanak sağlamak amaçlanıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu