Savunma

Bakan Akar: F-16 olmazsa ‘seçenekler arttı’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada Türkiye ve ABD arasında F-16’lar konusunda 15 Ağustos’ta bir toplantı yapılacağını açıkladı. Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Bakan Akar, gündemle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

Seçenekler arttı

“Türkiye’nin ABD’den F-16 talebi var. 15 Ağustos’ta ABD ile toplantı yapılacak. Olumlu sonuç alınmasını temenni ediyoruz. Dünya çok genişledi. Seçenekler çok arttı. Birçok çözüm üretilebilir”

Bu adım sonrasında eğer F-16 satışını olmaması durumunda Türkiye alternatif olarak İngiltere’den Eurofighter veya başka ülkelerden alternatif uçak arayışlarına başlaması bekleniyor.

A400M’lerin bakımları yapılıyor

Bakanı Hulusi Akar, ayrıca Ukrayna Savaşı’nın başlamasından bu yana Kiev’de mahsur kalan Airbus A400M tipi iki nakliye uçağı hakkında da bilgi verdi. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların 24 Şubat 2022’de Kiev’e insani yardım götürürken hava sahasının kapanması nedeniyle kaldığını belirten Bakan Akar, mürettebatın zaman zaman değiştirildiğini, uçakların bakım ve ikmallerinin yapıldığını da söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu