Haberler

Uzakdoğu yeni bir havayolu evliliği mi olacak? Singapur ve Endonezyalı Garuda’dan anlaşma

Havayolu sektöründe stratejik açıdan önemli bir anlaşma Uzakdoğu’da imzalandı. Endonezya’nın bayrak taşıyıcı şirketi Garuda Indonesia (GA) ve Singapore Airlines (SIA) aralarındaki iş birliğini güçlendirecek, iki ülke arasındaki yolcu kapasitesini artırmak ve müşterilere iki ülke arasında daha fazla seyahat seçeneği sunacak bir ortak girişim anlaşması yapmayı planladıklarını açıkladılar.

İlk etapta Singapur ve Garuda Denpasar, Jakarta, Surabaya ile Singapur arasında ortak uçuşlar gerçekleştirecek. Bu adımla Garuda uçmadığı noktalarda Singapur Havayolları’ndan destek alacak.

Ortak uçuşlar

Düzenleyici onaylara tabi olarak önerilen ortak uçuşlar, Singapur ile Denpasar, Jakarta ve Surabaya arasındaki rotaları kapsayacak. Bu, iki hava yolunun Kasım 2021’de imzaladığı Mutabakat Anlaşması’nı (MoU) geliştirmeyi sağlayacak.

Anlaşma, Garuda Indonesia ve Singapore Airlines’ın Singapur ve Endonezya arasındaki uçuş potansiyelini koordine etmesine olanak tanıyacak ve müşterilere iki ülke ve ötesi arasında daha sorunsuz uçuş bağlantısı sunacak. Taşıyıcılar ayrıca ortak ücret ürünleri ve müşterilere sunulan özel teklifleri geliştirmek için kurumsal programların uyumlu hale getirilmesi dahil olmak üzere yeni atılımları uygulayabilecekler.

10 yıllık iş birliği gelişiyor

Garuda Indonesia Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Bay Irfan Setiaputra, “Bu iki ulusal bayrak taşıyıcı arasında on yılı aşkın bir süredir var olan iş birliğiyle, ortaklığı genişletme girişiminin bir başka kilometre taşı olan bu ortak girişim anlaşması kesinlikle iki taşıyıcı arasındaki taahhüdü aynı anda güçlendirerek, her iki hava yolunun tüm dünyadaki müşterilerine de sorunsuz ve değerli bir uçuş deneyimi sunuyor.”

“Ortak girişim anlaşması, stratejik hava yolu ortaklarımız, özellikle Singapore Airlines ile uçuş ağımızı optimize ederek  şirketimizin performansını iyileştirme çabamızın bir parçası. Bu girişimle, iki hava yolu şirketi de her iki ülkedeki müşterilerimizin Garuda Indonesia ve Singapore Airlines uçuş ağları dahilinde, artırılmış değerli hizmetlerle daha avantajlı ve çeşitli uçuş programlarının keyfini çıkarmasını hedeflemektedir. ”

“Ayrıca, bu güçlenen ilişki, Endonezya ve Singapur arasındaki turist akışını da güçlendirebilir. Bu sayede yabancı turistler Güney Doğu Asya seyahatlerinde Singapur’un benzersizliğini deneyimleyip, Endonezya’nın çok kültürlülüğünü ve egzotizmini keşfedebilir ve adalarda onları bekleyen manzaranın  güzelliklerinin tadını çıkarabilirler.”

Singapore Airlines İcra Kurulu Başkanı Bay Goh Choon Phong şunları söyledi: “Bu ortak girişim, Garuda Indonesia ve Singapore Airlines arasındaki uzun süredir devam eden ortaklığı güçlendiren bir kazan-kazan anlaşması olacak. Endonezya ve Singapur’daki havacılık pazarlarını büyütme, daha yüksek düzeyde iş ve insan bağlantılarını kolaylaştırma ve her iki ülkeyi de bölgesel turizm destinasyonları olarak tanıtma kararlılığımızı yansıtıyor. Müşterilerimiz ayrıca daha fazla uçuş ağı bağlantısı, gelişmiş seyahat kolaylığı ve ek ücret seçenekleri dahil olmak üzere daha da fazla avantajdan yararlanacak.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu