Havayolları

“Boş koltuk bırakarak uçamayız”

Koronaviras sonrasında nasıl uçulacağı konusunda tartışmaların odağı, uçaklarda örneğin orta koltukların boş bırakılarak uçulması. Bir buçuk metrelik sosyal mesafe konusunda havayollarını uçuş başına yaklaşık yüzde 30-35 civarında yolcu kaybı yaşıyacak. Bu durum bilet fiyatlarını da yükseltecek.

Boş koltuk uygulamasına en büyük tepki, Avrupa’nın önde gelen düşük maliyetli havayolu şirketi Ryanair’dengeldi. The Guardian’a röportaj veren Ryanair CEO’su Michael O’Leary, “Böyle bir durumda Ryanair uçuşlara başlamayacak” dedi.

Uçak içinde orta koltuğun boş bırakılarak sosyal mesafe kuralına uyulması fikrinin aptalca olduğunu vurgulayan O’Leary, bu şartlar altında uçuşlara başlama kararı almayacaklarını ifade etti.

Ryanair CEO’su %66 kapasite ile kar edebilmelerinin mümkün olmayacağına dikkat çekerken, boş bırakılan orta koltukların parasının devlet tarafından ödenmesi halinde seferleri başlatabileceklerini açıkladı.

Orta koltuğun boş bırakılması ve bu şekilde sosyal mesafenin korunması fikrinin Ryanair, easyjet gibi bir çok ucuzcu havayolunun sonu olacağı belirtilirken, bu uygulamanın çok sayıda havayolunun iflasına yol açacağı iddia ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu