HaberlerHavayolları

AtlasGlobal’den pilotlara 3 maaşlık teklif

14 Şubat 2020 tarihinde operasyonunu durdurarak iflasını isteyen AtlasGlobal Havayolları, bu hafta başından itibaren eski personelini çağırarak dava açılmaması karşılığında anlaşmak için görüşmelere başlamıştı. 

Sitemize gelen bilgilere göre, AtlasGlobal kabin memurlarından sonra kaptan pilot ve ikinci pilotlara da son üç maaşlarını ödeyerek anlaşma yoluna gitmek için teklifte bulundu. Örneğin Kaptan Pilotların maaşları uçuş tazminatları dahil 58 bin TL üzerinden hesaplanıyor. Tazminat 3 aylık maaş 174 bin TL olarak hesaplanıyor.

İkinci pilotlar için maaşlar farklı düzeyde. Tecrübeli ikinci pilotun örneğin 20 bin TL olarak belirlenen maaşı için hesaplanan tazminat ise 60 bin TL.

İHBAR TAZMİNATI YOK

İhbar tazminatlarını vermeyen ve 2020 yılı için tüm izinlerini yapmış kabul eden AtlasGlobal, bu teklifi kabul edenlere ödemeyi 17 Ağustos’ta başlatacak. Şirket tüm ödemelerin 31 Ağustos’a kadar tamamlanacağını personele bildiriyor.

Görüşme sırasında anlaşma için sunulan evrakların fotoğraflarının çekimi ise yasak. Buna uymayanlara AtlasGlobal 100 bin TL para cezası uygulayacağını ve dava açacağını açıklamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu