Havayolları

AtlasGlobal’den ‘komik’ teklif

AtlasGlobal’in eski personeline sadece maaş ödemeyi önerirken, izinlerini yapmış sayıp ihbar tazminatlarını ise vermiyor. Bu teklifi eski çalışanlarına sunan havayolu eğer kabul edilmesi durumunda 17 Ağustos’tan itibaren ödeme yapacak. Eski personel ise bu teklifi ‘komik’ bularak hakkını arıyor.

14 Şubat 2020 tarihinde iflasını açıklayan AtlasGlobal Havayolu’nun eski çalışanları son 3,5 aylık maaşlarını ve tazminatlarını alamayarak açıkta kalmıştı. Personel kurduğu platform ile olayı yargıya taşımış, davanın ilk duruşması yapılmıştı.

GELİN GÖRÜŞELİM ÇAĞRISI

Bu gelişmeler üzerine AtlasGlobal yönetimi geçen hafta eski çalışanlarına mesaj atarak görüşmeye çağırmıştı. Bu sabahtan itibaren yapılan görüşmelerle ilgili bilgilere sitemiz ulaşmaya başladı.

AtlasGlobal, eski çalışanlara 1 Ocak 2020 tarihi ile tüm izinlerini kullanmış sayarken ihbar tazminatı ise ödemeye yanaşmıyor. Örneğin kabin memurları için 3050 TL maaş belirlenirken sadece 300 TL güleryüz ve 2 bin TL de olası haklar için ödeme teklifi ile geliyor.

KABUL EDENE ÖDEME

Bu anlaşmayı kabul edip tüm haklarından vazgeçenlere ödeme 17 Ağustos’ta başlayacak. Ödeme, 31 Ağustos’a kadar tamamlanacak. Ancak eski çalışan tüm haklarından vazgeçecek.

Görüşme sırasında anlaşma için sunulan evrakların fotoğraflarının çekimi ise yasak. Buna uymayanlara AtlasGlobal 100 bin TL para cezası uygulayacağını ve dava açacağını açıkladı.

“TEKLİF KOMİK”

Sitemize ulaşan eski AtlasGlobal çalışanları “Teklif komik. Sadaka gibi bir öneriyle karşımıza geliyorlar. Açtığımız davada hileli iflas iddiamızı ortaya koyduk. Bu şirketin sahipleri için ciddi sorun. Bunun önüne geçmek için karşımıza bu teklifle karşımıza geliyorlar” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu