Fuar

Roketsan 7’si ilk toplam 30 ürünüyle IDEF’23’te

Türkiye’nin savunmadaki öncülerinden Roketsan, İstanbul’da bugün kapılarını açan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’23’te 7 ürününü ilk kez tanıtıyor. Roketsan, toplam 30 ürünüyle fuara damga vurmayı hedefliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’te Roketsan gövde gösterisi yapacak. İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda, Roketsan onlarca ürünü ve güçlü kadrosu ile dünya devleri karşısında yerini aldı.

Bu yıl 35’inci yaşını kutlayan Roketsan IDEF’23’te fuarın en büyük stantlarından birinde misafirlerini ağırlıyor. Çok güçlü bir kadro ile fuara katılım sağlayan Roketsan, standında yurt içinden ve yurt dışından çok fazla ziyaretçiyi, sektör profesyonellerini, devlet yetkililerini ve askeri delegasyonları ağırlayarak yeni iş birliklerine kapı aralamayı hedefliyor.

Dünyadaki muadillerine göre fiyat performans açısından öne çıkan ve tüm dünyada tercih edilir hale gelen ürünleriyle ilgiyi toplayan Roketsan, 7’si ilk kez sergilenen 30 ürünüyle fuara katılarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da fuara damga vuracak.

Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, firmanın IDEF’23’te gerçekleştireceği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit: Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’ü önemli başarılarla geride bırakmayı hedefliyoruz

Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit, “Türk Milleti’nin bir şirketi olarak ‘Tam Bağımsız Türkiye için geliştirmeye ve üretmeye devam ediyoruz. Her geçen yıl özellikle de ihracat boyutunda artırdığımız ciromuzla ve Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlarla Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’ü de önemli başarılarla geride bırakmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Yiğit, şöyle devam etti:

“Şirketimizin 2022 yılı hasılatını bir önceki yıla göre Amerikan Doları (USD) bazında da yüzde 9’un üzerinde artırarak 863 milyon USD seviyelerine çıkarmayı başardık. Hasılatın Türk Lirası (TL) bazındaki karşılığı ise bir önceki yıla göre yüzde 103 artışla 14,3 milyar TL oldu. 2022 yılı içerisinde hasılattaki yurt dışı satış payını yüzde 32 seviyelerine ulaştırmış bulunuyoruz. Bu rakamı önümüzdeki yıl yüzde 50’lere çıkarmayı amaçlıyoruz. Hedeflerimize adım adım yaklaşırken ürünlerimiz Amerika’dan Asya’ya Afrika’dan Avrupa’ya kadar her türlü şartta başarılarını kanıtlamaya devam ediyor.İstikrarlı büyümemizi sürdürülebilir kılmak için deüretim kapasitemizi artırıyoruz ve Roketsan tarihinin en büyük yatırımlarına imza atıyoruz. Şimdiye kadar mevcutta bulunan kapasitemizin üzerinde hayata geçirdiğimiz yatırımlarla gelecekte daha büyük işleri başarmaya devam edeceğiz. Sürdürülebilir büyümeyi sağlamanın bir diğer yolu da Ar-Ge yatırımlarından geçiyor. Bu kapsamda ülkemizin en büyük Ar-Ge kuruluşlarından biri olarak, 2022 yılında ciromuzun yüzde 17.48’ini Ar-Ge’ye ayırdık ve toplamda 2 milyar 287 milyon 575 bin Türk Lirası Ar-Ge harcaması gerçekleştirdik. 2023 yılında ise 3 milyar 163 milyon 601 bin Türk Liralık Ar-Ge harcaması öngörüyoruz. 2022 yılında 1.536 adet yeni yurt içi tedarikçiyi ekosistemimize dahil ederken toplam yurt içi tedarikçi sayımız 1.823’e çıktı. Öte yandan projelerimizde kullandığımız milli ve yerli malzeme oranımız da 2022’de yüzde 87’ye çıktı. Üretim kapasitesiyle eş zamanlı olarak ihracat hacmini de artıran, 2023 yılını ihracat ve yatırım yılı olarak değerlendiren Roketsanımız, 2024 yılında ise kapasitesini ikiye katlamış olacak. Böylece uzun vadeli ihtiyaçları karşılama noktasında önemli bir adım atacağız.Güçlü Türkiye’nin inşasına daha çok tuğla koymak için sayısı 4 bini aşan ve yaş ortalaması oldukça genç olan büyük ailemizle çalışmayı ve birlikte zoru başarmayı sürdüreceğiz.”

Roketsan Genel Müdürü İkinci: Roketsan bu yıl da IDEF’in en dikkat çeken katılımcılarından biri olacak

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci de “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ‘Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir şekilde elde edeceğimiz başarılarla geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullanarak şöyle konuştu:

“Türkiye’nin roket, füze ve mühimmat üreticisi olarak bu yıl 35’inci yaşını kutlayan Roketsan da IDEF’23’e fuarın en büyük stantlarından birinde 7’si ilk kez sergilenen 30 ürünüyle katılıyor. Türkiye’nin ev sahipliğindeki en büyük savunma ve havacılık fuarı olan IDEF bizim için büyük önem taşıyor. Bu fuara güçlü kadromuz ile gerçekleştirdiğimiz katılım sayesinde yeni iş birliklerine imza atmayı hedefliyoruz. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketi listesinde yer alan Roketsan bu yıl da IDEF’in en dikkat çeken ve en çok ziyaret edilen katılımcılarından biri olacak. Bugün itibarıyla ajandamızda onlarca sektör profesyoneli ve askeri delegasyonla görüşmeler mevcut bulunuyor. Sadece ürün geliştirmekle kalmayıp sahada tüm desteği veren son derece rekabetçi bir kurum olan Roketsan, ülkemizin en yüksek teknolojilerinin üretildiği bir teknoloji üssü. İnanıyorum ki IDEF’23’ün sonuna kadar hem Roketsan’ımıza hem de Türkiye’mize kazandıracak çok sayıda imzayı atacağız. Buradan aldığımız güçlü adı açıklanan veya gizlilik içinde yürütülen onlarca Ar-Ge projemiz ile tam bağımsız Türkiye için araştırmayı, geliştirmeyi ve üretmeyi sürdüreceğiz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu