Havalimanları

Sani Şener: İki haftada düşüş yüzde 20

Bloomberg HT’nin yayınına katılan TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, mart ayının ilk iki haftasındaki ortalama düşüşün yüzde 20’ye ulaştığını açıkladı. Türkiye’de 5, 7 farklı ülkede de 9 havalimanı işlettiklerini söyleyen Şener, iki-üç aylık dönem içinde toparlanma beklediklerini söyledi.

Havacılık sektörü, koronavirüsü nedeniyle tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor. Uluslararası trafiğe kapanan ülke sayısı her geçen gün artıyor. Bir çok şirket filolarının önemli bölümünü yere indirmiş durumda.

Gelişmeleri değerlendiren Şener, “Daha kötüye gitmesini engellemek gerekiyor. Bu dış şok. Biz Atatürk Havalimanı’nı işletmeye aldığımız 2000 yılı sonrasında önce SARS, sonra da kuş gribi çıktı. Ancak düşüşleri bu kadar dramatik değildi” dedi.

“DÜŞÜŞTEN SONRA HIZLI ÇIKIŞ YAŞANIR”

“Her düşüşten sonra hızlı çıkış yaşanır. Bu ‘V’ harfine benzer. O yıl seyahat etmeyen yolcu, gelecek yıl iki defa gider. Koronavirüsü ile ilgili ilacın bulunmasıyla birlikte piyasaların bu olumsuzluğu hemen gidereceğine inanıyorum.

Türkiye’deki havalimanlarımızda, ocak ve şubat aylarında iç hatlarda yüzde 13’er azalış meydana geldi. Ancak dış hat yüzde 13 büyüdü. Ancak mart ayının ilk iki haftasında düşüş yüzde 20 seviyesinde. Türkiye’de 5, yurtdışında 7 ülkede 9 havalimanı işletiyoruz. Ben 2-3 ay içinde tekrar toparlanma yaşayacağına inanıyorum” 

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu